"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 10/02/2002

Chenoa

* Bernat Jofre i Bonet és militant del PSM-EN

Mentre fullejava el diari, vaig reparar en una notícia que em va cridar poderosament l'atenció: l'anunci fet per Maria Antònia Munar de que el Consell Insular de Mallorca posaria a disposició d'una participant del programa Operación Triunfo unes trenta línies telefòniques perquè la gent la pogués votar per tal que no fos eliminada del programa.

La primera reacció fou la d'incredulitat, la segona d'estupefacció, i la darrera de llàstima, molta llàstima. Sempre he considerat, i així ho he dit, que Munar és, possiblement, la política més viva i amb més instint que ha donat aquest país. I no em fa vergonya dir-ho. De cap de les maneres. De fer bastant de gent de l'espectre polític de les Illes pensa com jo, el que passa que potser no ho diuen obertament. Ara bé, quan llegeixo que la brillant idea ha sorgit d'una decisió personal seva, que no ha consultat amb els seus socis de Govern la mesura i que com a gran argument per a executar-la diu que es tracta de "salvar" (sic) a una cantant que és "la veu de Mallorca" (més sic encara), la meva admiració i/o estima envers la líder d'Unió Mallorquina comença a trontollar. I molt.

Com es pot defensar la mallorquinitat d'una noia de Santa Fe que no ha demostrat en públic saber o dominar cap paraula en el nostre idioma, per exemple? No, no és xenofòbia: és tan sols una constatació, la de que estarem gastant uns diners —aproximadament 1.6 milions de pessetes públics en una setmana, i que en teoria anaven destinats a promoció i publicitat del Consell— en una noia que, francament, no és que no es mereixi res, però tampoc és un estendard ni de la cultura ni de les tradicions d'aquest país. De veritat és tan important que Laura "Chenoa", cantant del Casino de Mallorca, sigui promocionada d'aquesta manera mentre hi ha altres necessitats culturals i/o econòmiques moltmes importants a fer per la imatge de l'Illa?

Mirin, amb 1.6 milions de pessetes es pot publicar un anunci a qualsevol revista alemanya de gran tirada per ajudar af er sortir el sector turístic del pou en què es troba en aquest moment. Per exemple. Seria un acte promocional que honoraria UM i el PSM-EN i que de ben segur els faria guanyar molts més vots que na Chenoa, que no dubto que sigui una gran cantant. Crec, molt sincerament, que en època de recessió no es poden utilitzar els diners de tots en alegries d'aquest tipus, quan hi ha —i a les estadístiques em refereixo, no a res més— altres prioritats a atendre.

Perquè si no, podem juntar tots els col·laboradors d'aquesta casa i fer-los cantar "El baile del gorila", de na Melody —ja saben, "uh, uh, uh"— a veure si ens subvencionen.

Moltes gràcies.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: