"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 17/05/2002

El PSM a Ciutat

Ja s'ha eliminat —hipot√®ticament— a una dels tres candidats del PSM a batle de Palma, qui ho ha fet √©s la Comissi√≥ electoral del partit, aix√≤ no vol dir que no pogu√©s tornar sortir, aix√≤ vol dir que de moment √©s en stand by.

En aquesta cursa per obtenir el cap de llista de la candidatura, hi ha dues opcions enfrontades, cadascuna de les quals ja ha ofert gràcia al seu contrincant, que no adversari, en cas de sortir victoriosa, però una cosa curiosa és que, a dia d'avui, cap de les dues opcions no ha dit ni una paraula a l'Assemblea de Palma sobre el que volen fer o deixar de fer i amb quines persones compten per recolzar els seus projectes, cas de que aquests existissin, més enllà de pures i dures lluites de poder.

A favor d'en Biel Barceló, s'ha de dir que és un home que ha sabut fer una feina callada darrera, al costat d'en Sebastià Serra i que ha tingut esperit de sacrifici pel partit.

Dir també que li he sentit a dir vàries vegades que faria allò que l'Assemblea de Palma li indiqués. Si tots els polítics fessin això, seria tot molt més fàcil per als ciutadans d'aquestes Illes.

En canvi, en contra seva t√© una cosa prou important per als integrants del PSM de Palma: √©s el candidat de ¬ęl'apparatchick¬Ľ i aix√≤ el pot hipotecar. La ra√≥ √©s que els darrers quatre anys s'ha produ√Įt una mena de divorci ideol√≤gic entre els qui estan manant i aquells que els varen fer possible aquesta opci√≥ de poder, i ara arriba el moment de passar contes.

I aix√≤ significa que es pot produir un canvi prou important de les estructures de poder intern del PSM, tot per la manca de contacte entre aquells que manen i les bases del partit, n'hi ha que ho intenten de forma menys p√ļblica, i d'altres que, en una mena de striptease ideol√≤gic, els canten les quaranta a la m√≠nima oportunitat, per√≤ tot duu a la mateixa situaci√≥.

Una situació d'enfrontament sord entre aquells que propugnen més puresa ideològica a l'hora de governar i els qui obligats per les circumstàncies del Pacte es troben en cada vegada més dificultats per explicar allò inexplicable.

Això sempre que les hordes mercenàries no es deixin enlluernar per promeses que, ni aquells que els ofereixen saben si les podran satisfer. Però, vegem, n'hi ha que diuen que la política és cosa de mentiders, i d'altres que defensen que és cosa de servidors del poble. Amb quina opció es queden?

D'en Pere Mu√Īoz s'ha de dir que √©s home seri√≥s i reservat, experimentat en aix√≤ de gestionar √†rees de poder, i que ¬ęno¬Ľ √©s el candidat del partit.

A la vegada, s'ha de dir que ell, com l'altre, tampoc no ha dit qu√® pensa fer, o com pensa que s'hauria de pactar, o com s'hauria de gestionar Cort, o qui li vol donar suport amb el nom a la llista. Curiosa manera de cercar candidat! Mirin, que no vagi per dit, per√≤ com que jo som dels que fan les coses p√ļblicament, sense amagar-se de ning√ļ, i sense pors a ning√ļ, els dic que d'aquesta manera el meu vot ser√† en blanc, i que demanar√© que ens expliquin millor les coses, i que en tot cas, s√≥n les bases del partit les que han de triar candidat, la resta s√≥n vuits i nous i cartes que no lliguen, crec que ja √©s hora que els processos electorals al si dels partits siguin m√©s transparents, i com que la neteja comen√ßa per casa, doncs ho intentarem. ¬ŅS'hi volen afegir?

Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: