"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 28/07/2002

Lliure mercat

L'altra migdiada, i hi ha que dir que anava una mica entabanat per la calor i el sofà de ca nostra, vaig sentir parlar per la TV un senyor d'una seixantena, americana clara, corbata a joc, tranquil però afuat, anava esmicolant arguments que em semblaren ben interessants, me deixondiren.

Sembla ser que resultava que aquest personatge era cosa de la patronal de benzineres i protestava de manera pública, altiva i notòria que, per una d'aquestes genialitats aznarianes (o Brussel·les?) els volien fer posar de manera ben vistable a les benzineres un panell que especificàs el següent: en primer lloc el preu propi de les seves varietats de combustibles, després la localització concreta de les dues benzineres més properes amb especificació de distàncies en quilòmetres, i el que més coïtja li feia, el preu dels mateixos productes als altres establiments de la seva competència més directa.

I ell deia, més o manco, que la cosa era ben igual que si al forn de Can Mir, per exemple, hagués d'exposar al carrer els preus de les seves ensaïmades, explicar on hi havia els dos forns més propers i publicitar a quin preu les venien els altres. Que això era una barbaritat. Que l'únic que s'aconseguiria amb aquest sistema seria que, en contra dels reglaments de lliure competència es posassin d'acord totes les distribuïdores per vendre al mateix preu, i llavors vendrien els rots i els cruixits de camella.

El primer que vaig arribar a pensar va ser que, aquest propietari de benzinera que pogués vendre–la sense plom deu centimets més barata que els dos assortidors més propers, tampoc li sabria tant greu publicitar–ho a un panell lluminós. En segona, referent a això de posar–se d'acord davall–davall amb els preus, mirin, no em contin més històries, que les sé gairebé totes.

I sí, reconvenir que aquesta ordenança o el que sia, pareix feta pel bidell dels ministeris, les coses així com són. O així com a mi em semblen.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: