"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 21/09/2002

No ens sorprèn però ens ofèn

Imagini l'amable lector que exist√≠s una fundaci√≥ que dugu√©s per nom el d'Adolf Hitler. Figuri's que aquesta organitzaci√≥ es dedic√†s a difondre la legitimitat de les seves actuacions, a exaltar la seva figura i a fer revisionisme hist√≤ric sobre els seus crims (per cert, a la majoria d'estats de la Uni√≥ Europea, pr√†ctiques com la de posar en dubte l'exist√®ncia de l'Holocaust jueu, s√≥n considerades constitutives de delicte). Si, a m√©s a m√©s, aquest club de fans del menut nacionalista alemany nascut a √Äustria reb√©s profusos ajuts per part del govern l'estat alemany, l'esc√†ndol a nivell mundial seria maj√ļscul.

B√©, doncs aix√≤, talment, √©s el que passa aqu√≠ a ve√Įnat. La carcamal Fundaci√≥n Francisco Franco ha rebut enguany del Ministeri de Cultura 18.000 euros en concepte de subvenci√≥ per a equipaments inform√†tics i 23.000 euros en concepte de contractaci√≥ de personal.

Cal explicar que aquesta associació és la que rep més doblers del ministeri que dirigeix Pilar (cada vegada més) del Caudillo.
El club de fan√†tics del menut nacionalista espanyol nascut a Gal√≠cia t√© per objectiu la ¬ędifusi√≥ i el coneixement de Francisco Franco en la dimensi√≥ humana, pol√≠tica i militar, aix√≠ com de les fites i realitzacions del seu r√®gim¬Ľ.

Per√≤ aix√≤ no √©s tot. Un servidor ha tengut acc√©s al darrer n√ļmero del butllet√≠ de la fundaci√≥ en honor del genocida responsable de la mort d'un mili√≥ de persones, i la veritat √©s que el pamflet no t√© desperdici. A la p√†gina 5 hi trobam un article del militar colpista, Ricardo Pardo Zancada, sobre la inseguretat ciutadana, la impunitat dels delinq√ľents i la necessitat d'agrenar d'aquesta gent els carrers d'Espanya. Ara ja sabem d'on treu les ¬ęidees¬Ľ el deixeble del caudillo. A la p√†gina 13 hi trobam un escarrufador testimoni de revisionisme hist√≤ric a l'espanyola, un escrit en el qual es nega que hi hagu√©s esclaus espanyols a l'Alemanya nazi, per b√© que es parla de ¬ępres√®ncia volunt√†ria de treballadors espanyols¬Ľ. A la p√†gina 22, a la secci√≥ de llibres, hi ha la ressenya del t√≠tol ¬ęGure bandera Espa√Īaren¬Ľ, en el qual es defensa la tesi que la bandera dels bascos √©s la rojigualda espanyola. Igualet que f√©u l'exetarra i actual president de l'Institut Cervantes, Jon Juaristi, en una recent confer√®ncia.

No ens sorprèn que el govern del PP doni suport econòmic a aquesta organització profeixista, ni que el vicepresident Rajoy ho justifiqui. Al cap i a la fi, són els mateixos que s'han negat a condemnar el cop d'estat franquista i que a Palma s'han negat reiteradament a canviar el nom a la plaça en honor del caudillo.

No ens sorprèn, però ens ofèn que ho facin amb els nostres doblers. No ens sorprèn, però ens ofèn que aquests siguin els mateixos que després, pretenen donar-nos lliçons de democràcia.

Però, lògicament, hem deixat el millor per al final: la web de l'esmentada fundació. Impagable. Aquesta versió virtual del club de nostàlgics del franquisme té com a administrador el coronel d'artilleria de l'exèrcit espanyol, Eduardo Fuentes Gómez de Salazar, personatge també relacionat amb els fets del 23-F i a qui certes fonts relacionen amb els GAL.

Aquesta web t√© diverses seccions dedicades a defensar paranoies ultramundanes com la legitimitat de l'¬ęAlzamiento nacional¬Ľ o el Valle de los Caidos.

Ara, allò que no té preu, allò que mereix una generosa subvenció pel seu doble valor històric i d'actualitat, és l'apartat dedicat a reproduir textualment el testament de Franco. Un document històric d'una innegable vàlua i actualitat: en quaranta línies explica moltes de les coses que estan passant.

I a més a més, hi nomena successor.

Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: