"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 22/09/2002

L'atac contra el PSM

El desaforat atac contra el PSM llançat pels dirigents estatals del PP Rafael Hernando i Jaime Mayor Oreja perquè «dóna suport a Batasuna» i demanant a Rodríguez Zapatero que trenqui relacions institucionals amb els nacionalistes mallorquins demostra que alguns destacats conservadors estan a les portes de la paranoia i volen reeditar la caça de bruixes maccarthista. Cada cop es veu més clar que volen emprar Batasuna com a coartada per satanitzar els nacionalismes que no combreguin amb la seva idea d'espanyolisme centralista i excloent.

Tothom sap que el PSM no ha practicat mai la violència. És un partit democràtic que desenvolupa una tasca moderada al Govern balear i a les altres institucions on treballa al servei de la voluntat popular. I també existeix la certesa que com a partit democràtic mai no subvencionarà esperpents com la Fundació Francisco Franco.

Què cerca el PP estatal quan demana a Zapatero que trenqui amb el PSM? Tal volta acabar amb els nacionalismes democràtics? Aquesta sí que és una barbaritat de proporcions descomunals que posa en dubte l'essència democràtica d'aquest partit i el desconeixement de la realitat pluricultural i lingüística de l'Estat.

Però hi ha més coses: els dirigents populars estan obsessionats amb el Pacte de Progrés que governa les Balears. L'experiència d'enteniment entre socialistes i nacionalistes està donant fruits positius. Temen que altres comunitats puguin repetir l'experiència i els deixin aïllats. El que de veritat els molesta és que els federalistes del PSOE i els nacionalistes avancin junts cap a un nou model d'Estat més tolerant, lliure, respectuós, culte i amb visió de futur.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: