"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 23/08/2002

PP i optimisme aeroportuari

* Andreu Coll i Bufí és membre de la Comissió Executiva d'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa.


Ja no hem de patir més pel futur turístic d’Eivissa i Formentera. Després de totes les notícies negatives sobre l’evolució de la temporada i els pronòstics per a la següent, el govern del senyor Aznar es desmenteix a si mateix i preveu una nova època triomfal per a la nostra principal indústria. Ja sé que amb les coses de menjar no s’hi fan bromes, però què voleu que digui quan el Govern de l’Estat està disposat a gastar-se tot i més en un Pla Director de l’Aeroport d’Eivissa per conferir “al aeropuerto una capacidad suficiente para atender, con altos niveles de calidad de servicio, la demanda prevista hasta por lo menos el año 2015”. I com serà de grossa aquesta demanda prevista quan, per afrontar-la, creu necessari invertir-hi més de 72 milions d’euros –12.000 milions de pta.- i ampliar les instal·lacions aeroportuàries en més de mig milió de metres quadrats. Ampliació la qual es durà a terme, naturalment, mitjançant les corresponents expropiacions. M’imagino que els afectats per les esmentades expropiacions se sentiran una mica desconcertats després de totes les vegades que han vist el PP erigir-se com el suprem defensor dels drets dels propietaris de finques.

Sr. Aznar, Sr. Álvarez-Cascos, vostès sí que són de la broma. Mentre ens tenien espantats amb previsions apocalíptiques sobre l’afluència de visitants, resulta que disposaven de dades secretes segons les quals arribarem al 2015 amb quasi el doble dels quatre milions i mig de passatgers anuals que tenim ara. O igual la cosa no va per aquí: potser és que per fi s’han decidit a fer cas de les reivindicacions de la Mesa del Transport d’Eivissa i Formentera, declararan totes les rutes aèries amb Eivissa de servei públic i els residents a les Pitiüses ens afartarem de viatjar per un parell d’euros fins al punt de col·lapsar les instal·lacions aeroportuàries. És una altra possibilitat.

Però no siguem injustos. És veritat que alguna de les actuacions a l’aeroport no van destinades a l’ampliació, sinó a renovar elements obsolets –per exemple, canviar les portes automàtiques- o augmentar la seguretat, com ara habilitar la pista de rodadura com a pista d’emergència. I si amb això algú encara no se sent prou segur, que no pateixi: el Pla Director de l’Aeroport preveu un espai “para posibilitar el despliegue de aeronaves militares y sus medios de apoyo”. Una reivindicació històrica del poble d’Eivissa que, com tothom sap, ha rivalitzat amb la protecció de ses Salines quant a capacitat mobilitzadora.

Vist tot l’anterior, podem estar tranquils: ara només es tracta d’esperar aquesta imminent pluja de nous visitants per via aèria —civils i militars, per fer content a tothom— que el senyor Aznar ens augura d’aquí al 2015. O, com a possible alternativa, un manà inesgotable de tarifes supermini per als residents. És clar que el govern del PP ens pot dir que tot és una qüestió de fe, i que si es gasta més de 70 milions d’euros per ampliar l’aeroport d’Eivissa ho fa per la mateixa raó que no es pot anar a una rogativa sense paraigua. Això sí, un paraigua una miqueta massa car quan, mentrestant, Eivissa i Formentera continuen amb el cul a l’aire amb tantes altres coses. Però en fi, no espanyem amb comentaris impertinents de darrera hora aquest festival d’optimisme aeroporturari.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: