"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 26/09/2002

Altres noms propis

Hauria hagut de glossar el discurs ofensiu de Maria Ant√≤nia Munar o referir-me als independentistes promunicipalistes de Fornells (no confondre amb els independents de Menorca ni amb els independentistes que estiuegen a Fornells), per parlar de coses immediates; o de les malifetes dels grans dem√≤crates mundials com l'assass√≠ Ariel Sharon o George Bush Jr., el pol√≠tic de les petrolieres i de la guerra que democr√†ticament governa el m√≥n mundial; de les eleccions alemanyes o de la multitudin√†ria manifestaci√≥ de lords brit√†nics i llurs pagesos a favor de la ca√ßa de la guineu. Per√≤, sense por dels llamps que em poden caure (desp√ļs-ahir en va caure un damunt ca meua), ho deixar√© c√≥rrer. Posat a ser incorrecte (pol√≠ticament), em plau avui escriure d'altres noms propis.

Alfons López Tena
, qui defensa la decisi√≥ del govern basc de negar-se a acatar el mandat del jutge Garz√≥n i assenyalava la seva perplexitat davant el comportament del jutge estrella. √Čs vocal del Consell General del Poder Judicial. Per qu√® des dels mitjans de comunicaci√≥ de l'Estat no es d√≥na veu tamb√© a qui discrepa de la Brunete medi√†tica?

Julio Anguita
, l'exl√≠der d'IU, ha manifestat que els jutges han de respectar ¬ęels agradi o no¬Ľ les atribucions del poder legislatiu: l'organitzaci√≥ del Parlament basc √©s compet√®ncia de la cambra de Vit√≤ria i l'acci√≥ dels jutges t√© uns l√≠mits; ultrapassar-los suposa una intromissi√≥ contra la democr√†cia i l'Estat de dret. Mentrestant un extremeny extremista, J.C.Rodr√≠guez Ibarra, suggereix que les Corts espanyoles suspenguin l'autonomia basca, i el seu company de partit socialista obrer espanyol, el federalitzant Pasqual Maragall no acaba d'implicar-se perqu√® la seva veu pesi m√©s dins el socialisme espanyol.

Jes√ļs Cardenal
, fiscal general de l'Estat i personatge pseudogovernamental (si fa no fa com aquell don Eligio Hern√°ndez, sempre m√©s lligat a la mem√≤ria dels anys de plom felipistes) al servici de ministres imputats, que es permet de fer declaracions altament pol√≠tiques sobre el nazisme de Batasuna, tamb√© acaricia la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constituci√≥. En canvi, ni Baltasar Garz√≥n ni ell han mogut un dit encara per suspendre de manera cautelar el funcionament d'una entitat enyorosa de l'Espanya negra que, segons el seu estatut, pret√©n l'exaltaci√≥ del nazifeixisme i la dictadura, a m√©s de fer apologia d'un r√®gim que va cometre tots els delictes de lesa humanitat. El Govern d'Espanya, tan obsessionat en la den√ļncia dels doblers bascos destinats a entitats, segons diu, properes a Batasuna, √©s incapa√ß de q√ľestionar-se a qu√® destina les seves pr√≤pies partides governamentals i subvenciona aquesta sinistra entitat amb la quantitat m√©s elevada de les que s'atorguen a entitats privades. I la ministra de Cultura, Pilar del Castillo —oblidant-se ara del principi de la unitat d'arxius, que esgrimeix per retenir a Salamanca el robatori (o ¬ębot√≠n de guerra¬Ľ) fet pel franquisme a Catalunya i al Pa√≠s Valenci√†—, assegura que no li consta que l'entitat dificulti la consulta p√ļblica dels documents d'import√†ncia ¬ęincalculable¬Ľ. La ministra excomunista no t√© temps d'escoltar la den√ļncia que n'han fet historiadors com Javier Tusell ni de llegir els objectius estatutaris de la Fundaci√≥n Nacional Francisco Franco ni de veure les obscenes exhibicions de franquisme que fan alguns dirigents del PP, com l'actual alcalde de Castell√≥ de la Plana.

Alberto Ruiz Gallardón
i Rafael Hernando del PP de Madrid i d'Andalusia respectivament carreguen contra IU i contra el PSM, perqu√® el PSOE els ha de tenir en compte en els pactes de progr√©s que s'han fet i es faran. I √©s que Javier Madrazo √©s un monstre abominable que no fa cas ni als seus de Madrid i parla del dret a l'autodeterminaci√≥ dels pobles com a via pol√≠tica per trobar la pau, i Mateu Morro √©s el secretari general d'un partit que, amics meus tocau ferro!, ¬ędefensa una formaci√≥ de tarann√† mafi√≥s¬Ľ que ara l'Estat vol il¬∑legalitzar. I jo que em pensava que el PSM sempre havia condemnat el terrorisme… Ara que si, com afirma l'exetarra (polimili) Joan Juaristi, la ikurri√Īa sense la bandera espanyola ¬ę√©s un s√≠mbol nacionalista, i en definitiva, d'ETA¬Ľ, per aquesta mateixa l√≤gica el PSM i fins i tot els bons jans de converg√®ncia-i-uni√≥, tant de dretes ells, han de ser per for√ßa incondicionals del terrorisme. I que aix√≤ ho digui aquest senyor director del Instituto Cervantes a l'Acad√®mia General Militar de Saragossa, en pres√®ncia del ministre de l'Ex√®rcit, Federico Trillo, davant tota la tropa, i de Jaime Mayor Oreja (candidat dem√≤crata que estava destinat a guanyar les passades eleccions a Euskadi, per√≤ no i com si res), podria ser interpretat pel fiscal general de l'Estat com a una invitaci√≥ al conflicte i, qui sap si no una certa apologia del terrorisme. Es demanava alg√ļ si l'Acad√®mia era marc adequat per convocar la manifestaci√≥ del nacional-nonacionalisme a Donosti el proper 19 d'octubre… La resposta √©s el centrisme aznari√† que duu el tim√≥ de la nau de l'Estat ¬ęcon pulso firme¬Ľ. Tan mancats com Espanya est√† d'aut√®ntics estadistes! Jo, fos del rei, n'estaria gel√≥s.

Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: