"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 05/07/2003

Llibertat per al «Rainbow Warrior»

El Rainbow Warrior, el vaixell insígnia de l'organització ecologista Greenpeace, va ser abordat i segrestat, el passat 13 de juny, per membres de la Guàrdia Civil espanyola, en una operació dirigida per Juan Cotino, delegat del Govern espanyol a València i exdirector general de Policia del govern espanyol. Posteriorment, el capità del vaixell ecologista, Joel Steward, i altres quatre membres de Greenpeace varen ser jutjats i condemnats al pagament d'una multa de 630 euros.

Tot i haver estat jutjats, el ministeri de Foment del govern espanyol, que dirigeix Álvarez Cascos, inicià un expedient sancionador pel mateix motiu i imposà una fiança, per ventura seria més exacte parlar de rescat, de 300.000 euros. Així les gasten els aspirants a successor que volen ser més pepistes que el Pepe (María Aznar).

O sigui que, al mateix temps que el govern espanyol fa la vista grossa davant la importació de fusta il·legal procedent d'Àfrica, persegueix els ecologistes que denuncien aquest tràfic il·legítim i que lluiten contra la destrucció dels boscs primaris i a favor del consum responsable de fusta.

Un servidor, tot i no compartir el cent per cent de l'ideari de Greenpeace (la concepció «nacional» de la multinacional verda està més a prop de la dels seus segrestadors que no de la meva), ha estat embarcat en e Rainbow Warrior i ha viscut molt de prop accions com la del 13 de juny (de fet, vaig tenir el plaer de participar en una d'exacta). Es tracta d'accions totalment pacífiques i que sempre tenen per objectiu la defensa dels interessos col·lectius.

En el cas de l'acció al port de València, aquesta, forma part d'un «tour» internacional, que amb el lema «no més fusta il·legal», té per objectiu denunciar la destrucció dels darrers boscs primaris del Planeta i la complicitat de diversos estats europeus com França, Itàlia o Espanya.

Segons un informe dels ecologistes, el 2001, l'estat espanyol importà més de 860.000 metres cúbics de fusta procedent de tales il·legals, xifra que significa el 10,5% del total de les importacions.

Crida poderosament l'atenció el tracte dispensat per part del govern espanyol al vaixell ecologista, al qual ha mantingut segrestat durant tres setmanes, sobretot si es compara amb l'actitud dels governants espanyols en el cas del petrolier Prestige. Nou mesos després de la catàstrofe i de la marea negra que s'originà, el seu impacte ambiental, econòmic i social encara no s'ha donat a conèixer, el petrolier continua vessant fuel des del fons del mar i ningú ha assumit cap tipus de responsabilitat per aquest atemptat contra el medi ambient.

La celeritat i la contundència demostrades per Álvarez Cascos en el cas de Rainbow Warrior, contrasta amb la lentitud, la poca diligència i la inoperància demostrada per l'esmentat ministre i d'altres no esmentats.

Potser tota la trama denunciada a la pàgina web: «www.iespana.es/tramaprestige/prestige.html» n'és una explicació a les diferències de celeritat en els dos casos.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: