"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 09/07/2003

El nou escenari

Si han tengut un poc de cura observant com han canviat les coses d'ençà del 25 de Maig, moltes de les meves apreciacions els semblaran obvietats, però si no han tengut temps, ganes, o senzillament no se n'havien adonat, aquestes ratlles els ajudaran a comprendre el perquè de moltes coses. Primer de tot, allò que ja va ser objecte d'un dels fantàstics acudits dels vuits i nous de la Última Hora, com de cop i volta els cossos dels meteoròlegs deixen de ser, gràcies a Déu, pantalla inamovible de negació de l'existència de les províncies perifèriques de la Mediterrània.

De forma subtil però continuada, les Illes Balears tornen a aparèixer als medis de comunicació audiovisuals de l'Estat, sense que sigui exclusivament en programes d'«investigació» ressaltant les greus conseqüències de ser un destí turístic de primera magnitud, i la incoherència que és, per als espanyols, passar les seves vacances a unes illes on tot és i es fa per als estrangers. Curiós això, són precisament els agents més compromesos de «l'avantgarde» del PP, els qui han convertit aquestes Illes en el que són, i el resultat de les seves accions és utilitzat convenientment en contra dels governants anteriors, per part dels controladors de continguts del BOE televisiu, i subcontractats. Ja ho veuran vostès com les campanyes de desprestigi del destí turístic de les Balears per part de certs mitjans s'haurà acabat, independentment de les accions destructores o no del paisatge, que tot això ja es veurà, de les accions de millora i recuperació de l'entorn, que ja veurem si es veurà.

I ara un altre perill s'acosta, que definitivament la veu del sector turístic quedi limitada al sector d'allotjament. Saben quants de turistes hi ha a les Illes els darrers mesos en règim de «tot inclòs»? Idò molts. En poques paraules, que si poguessin tancar als turistes als seus hotels i treure tots els profits... qui dubta que no ho farien?

En un article molt interessant, es posa en qüestió dilluns, que l'oferta complementària siqui la que habitualment es considera com a tal, pensament i actitud que comparteix de fa molt, basta veure l'actualització i modernitat de tota aquesta, que permet dur a terme, gairebé qualsevol activitat a les nostres Illes, i la comparança que podem fer entre distints tipus d'allotjament a destins de la Mediterrània, sense oblidar que hi ha poques i honroses excepcions, la nostra empresa hotelera no en sortiria molt ben parada.

De totes formes hi ha certes coses clares, i una és la concepció de la interlocució que vol posar en marxa aquest Govern, em sembla que el Gob ja es comença a penedir del mur de Maig, tan útil com oportú i desitjat. En relació el Govern que ha entrat, té varis i ben difícils reptes per a objectivar, però una de les coses que més difícil els resultarà, és precisament la de demostrar que no es plegaran als interessos d'uns pocs, sacrificant l'interès comú, o que defugirà de les situacions de control de l'espai comú del mercat, quan no convingui als seus interessos.

Amb aquest repte un dels que ho té més difícil és precisament el meu excompany de tertúlies radiofòniques, ja que el sector turístic és, utilitzant la retòrica aznarista, on té més lletres a pagar el PP, però el Flaquer d'avui no és el de fa deu anys, i si ha de menjar plats que no el convencen, per dites lletres, una de dues, o el seu metge pot anar preparant els medicaments necessaris per tractar les úlceres que, inevitablement li sortiran o tornarem tenir renou al pati de les quiques.

Vostès amb què es queden?


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: