"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 28/07/2003

Policia turística

Hi ha coses que ens duen directament a demanar-nos si aquells que ens governen, o ens haurien de governar, ens han pres definitivament per beneits sense remisió, o bé és que són ells els que, una de dues, o repapiegen o és que són uns inútils integrals.

La darrera d'aquestes és la notícia de la policia turística, ara resulta que el greu problema que de fa anys patim en qüestió de seguretat ciutadana, cosa que afecta tant a mallorquins com als nostres visitants, serà resolta gràcies a la creació d'una Policia Turística, cosa que, per un altra banda, em dur a demanar-me quins són els grans actius que atresorarà dit cos d'èlit. Tan sols els idiomes?

Idò si que anem bé, ara resulta que els delictes no han pogut ésser perseguits i eradicats, perquè els nostres policies no es podien entendre amb els turistes, o era amb els delinqüents que no s'entenien? A mi ja m'han format un cacau que no sé per on agafar-ho.

Un altra dels dubtes que tinc es refereix a la capacitat idiomàtica dels molt dignes integrants de dit irrellevant Cos de Seguretat, ja ens han dit els que d'això en saben molt, que hauran de saber utilitzar els idiomes d'anglès i alemany, i jo em deman, al mateix nivell que el català?

Al mateix nivell que el català per als funcionaris d'aquesta Comunitat a partir d'ara? Idò saps què? El vencedor de Little Big Horn, en «Toro Sentado» faria millor paper, i que ningú se m'ofengui per els anglicismes, faig mèrits per veure meam si em col·loquen.

Un altra dels dubtes que tenc és a veure si aquests membres del nou Cos de Servei al Ciutadà, seran membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat o si, com m'imagin, aquest serà un esforç, de nou i com de costum, per les butxaques ja abastament escurades dels nostres ciutadans, que veuen com els prenen el pèl, quan els hi davallen els tipus d'interès, perquè els venedors d'habitatges apugin immediatament el preu d'aquests al mateix nivell d'endeutament, lliure mercat que en diuen els lliberals de Visa Or.

És a dir, que descendeix l'índex de delinqüència a la Platja de Palma, i com a resultat, puja considerablement a la Part Forana, i la solució és crear una Policia Turística, va au, que jo també vull riure, on és la gràcia que som curtet i no hi arrib.

A quins individus s'ha de col·locar ara?, alguns dels que xerren idiomes i propers als ideals en vigor, tenen més números per anar a la part de darrera del cotxe zeta que no d'anar al volant, però ja se sap, així també s'arriba al Senat.

Una vegada posat negre sobre blanc la incongruència de dita idea, no vull deixar passar l'ocasió de felicitar a l'ex-Director General cessat recentment, sense cap dubte havia de ser la persona més indicada per ocupar el lloc que li havien assignat, però ja se sap, els grans líders no perdonen que ningú els llegeixi el pensament, i la seva saviesa quan va albirar sis mesos abans dels comicis, el Pacte PP-UM, i donar-li el suport explícit de la seva doble militància no pot ser considerat altra cosa que clarividència, i això és molt perillós quan un es mou a indrets on reina la foscor i la omertà.

Salut i fins la propera. Moltes de gràcies.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: