"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 20/08/2003

Credibilitat

Aquesta pot ser que sigui una de les virtuts més cercades en un polític avui en dia, difícil de trobar quan es du molt temps en actiu com a tal, o bé com a personatge públic d'una certa rellevància. En el cas del nostre amic Zapatero poc conegut o gens, a nivell estatal, abans del seu Congrés, la que aquesta manca de coneixement li atorgava, desapareix a marxes forçades sense que el PP hagi d'esforçar-se gaire, tal sembla que el seu director d'imatge estàs a sou del PP, cosa que per una altra banda, és el mateix que alguns pensam de les enquestes que durant tres anys varen utilitzar els mana-tot del PSM, tan semblants a la realitat de la votació, com un escarabat a un ase. Això s'ha de mirar.

Credibilitat és el que no té el correntíssim «homo algaidensis» quan deixa que el seu partit enceti encara amb el cos calent del 25M a les mans, una campanya tipus Mc Carthy, contra les cultures i llengües distintes dels diferents pobles que amb la legislació comunitari a la mà, formen part d'un estat que es diu Espanya, de moment és clar, perquè com em deia un amic l'altra dia: «No em molesta ser espanyol, sempre que em deixin ser primer mallorquí i em respectin en tot».

Ara bé, el PSOE vol abandonar el seu vessant PSIB, mai més encertat, perquè per enganyar la gent ja ens basten els de Madrid, i tots els que segueixen les estratègies madriletas avui en dia a la nostra terra. Que s'ha d'avançar al País Basc, enfrontem la societat, cada mort són 10.000 vots per nosaltres, que s'ha de recuperar el poder a les Illes, creem una aparença de crisi econòmica, que de passada ens serveix per fer veure qui comanda de veres. No s'equivoquin, no és Aznar. Avui, en aquesta terra, tenim el problema de la credibilitat, problema que es va botar n'Aznar amb bona musculatura quan va fer dimitir el President de Balears aleshores, però que ara ha perdut ell i tot el seu partit, que han canviat el discurs de: Responsabilitat política immediata, a responsabilitat per imperatiu judicial i amb tots els entrebancs possibles, Fiscal General de l'Estat al capdavant de tota aquesta «mesnada».

Credibilitat és el que no té el PSOE quan criminalitza la seva adoptada actitud regionalista, de ser la culpable de la desfeta del Pacte, quan aquells que ho fan són els mateixos que aquests darrers quatre anys, mentre es desenvolupava aquesta operació d'assetjament al PSM, entre ells i UM, oblidaven que els únics vots útils eren aquells que debilitaven el PP, i no aquells guanyats a un soci estratègic. Credibilitat és el que no tenen els que, al PSM s'ho miraven i no piulaven, com els altres, amb la nòmina institucional o càrrec «ad hoc» semblaven tenir suficient per obviar les seves crítiques, i després de la desfeta, s'apressaren a fer constar la seva disconformitat amb la línia seguida.

No és ara, amics meus, era abans, i era amb contundència i rotunditat que s'havia de fer, ara, tots aquells que varen donar suport amb el seu silenci a l'estratègia que ha duit el PSM on és ara, si volen fer un bon servei a aquest partit, s'han de dedicar a un altra cosa, és a cercar les persones adequades per substituir aquells que han perdut la credibilitat, recuperar el PSM proper a la societat, no embriagat per l'exercici del poder, el PSM disposat a estar tants d'anys a l'oposició com sigui necessari, abans de signar un Pacte sense garanties.

Un PSM que no cedeixi ni un pam en la defensa aferrissada d'allò que és el compromís amb el nostre poble, un PSM que recuperi la societat com deia el meu amic M.A. Maria, de la única manera possible, demostrant al seu electorat que els guardarà la mateixa fidelitat que aquests els han demostrat sempre, sempre fins que el PSM, gestionant com ningú, i amb una honradesa que ningú no ha pogut negar, es va oblidar que era el que no volien els seus electors, i va deixar que UM fes triomfar la seva en matèria urbanística, i el PSOE en matèria turística. Quatre roiços per Agricultura i Comerç no enganyen a ningú, i el preu que ha pagat el PSM per això, és el que alguns havien pronosticat. Què succeirà ara a la si d'aquest partit?


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: