"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 22/08/2003

Gràcies, Comissió de Festes!

* Andreu Caballero i Romero és president del Consell de Joventut de les Illes Balears

Vaig tenir l´oportunitat de conèixer la Comissió de Festes de Santa Maria arrel de la celebració del I Congrés de la Joventut de les Illes Balears organitzat pel Consell de Joventut de Balears. Abans, per circumstàncies personals, havia tengut la sort de conèixer alguns dels seus membres i tenir les primeres referències d´aquesta associació, però fou gràcies al Congrés que vaig saber, amb coneixement de causa, com era la feina i el compromís d´aquests joves formenterers.

De la bona labor que varen fer durant el congrés, però també en el procés de gestació del mateix, així com en l´elaboració de les propostes prèvies, en puc donar fe. I també puc dir que, ara mateix, continuen treballant en els documents finals i en la concreció dels plans de treball derivats del Congrés, essent el motor de la comissió de treball d´educació, llengua i cultura.

També he tengut recentment l´oportunitat de comprovar in situ la immillorable tasca que la Comissió de Festes de Santa Maria realitza en favor de la dinamització sociocultural de Formentera. En aquest sentit són, ho dic amb plena seguretat, un exemple a seguir. ¿Algú em pot dir a quin altre lloc de les Illes Balears una associació juvenil té el coratge d´organitzar unes festes com les de Santa Maria de Formentera? Jo, he de dir-ho, no en conec d´altra.

Aquests joves, mentre la majoria dels seus companys són a la platja o fan altres activitats de gaudi personal, dediquen les seves energies a organitzar concerts de primera magnitud, conferències, activitats culturals, recuperació de tradicions populars, etc. per a què els seus conciutadans puguin passar-s´ho bé i prenguin consciència de poble. Ja voldrien molts d´ajuntaments, alguns dels quals compten amb un important pressupost per a aquests menesters, poder realitzar uns actes tan apropiats i dignes com els que du a terme la Comissió de Festes de Santa Maria, que, a més a més, enguany ha estat capaç d´organitzar el primer Correllengua per Formentera.

És més, mentre els formenterers i no pocs visitants, fruíem dels concerts, cantant i ballant i passant-nos-ho bé, els joves de la Comissió de Festa continuaven pencant de valent en les improvisades barres de bar per poder sufragar les despeses de la festa. Ho torn demanar per si algú em sap contestar: a quina altra banda de les Illes Balears una associació juvenil té el coratge d´organitzar un concert de primera magnitud per a gaudiment de veïns i visitants mentre ells continuen treballant per poder pagar la festa? I tot això mentre s´encarregaven de tenir cura de l´allotjament, la manutenció i un tracte digne dels millors amfitrions per a músics, conferenciants i demés participants!

Els qui coneixem els amics i les amigues de la Comissió de Festes sabem que estan fets d´una pasta especial. En aquests dies en què el compromís és una virtut poc conreada, aquests joves són un exemple a seguir. Tant de bo a cada poble d´aquest país nostre poguéssim comptar amb un grup de joves com ells. Tant de bo! És per això que em dol profundament que l´injust tractament que han rebut els amics de Santa Maria per part d´alguns mitjans de comunicació i d´alguns responsables polítics pugin projectar una imatge d´ells que no es correspon amb la realitat. Crec, amb la mà al cor, que no s´ho mereixen i vull confiar que això no els farà desistir. Tots hi perdríem molt.

Per tot això, i sobretot després de la injusta i desmesurada persecució que se´ls ha fet, he de dir, i vull que en quedi constància escrita, que si hagués tengut la sort de néixer a Formentera, no ho dubteu ni per un instant, jo també seria de la Comissió de Festes de Santa Maria i aquest seria el meu orgull.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: