"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 27/08/2003

Frit de porquim

Com vostès sabran, lectors habituals, si és que me'n queda cap a l'hora d'ara, en mi és habitual anar clavant amb xinxeta a l'emmarcat de suro els articles, acudits, algun reportatge amb pua, que pel que sia m'han cridat l'atenció per, després d'un temps, oferir-vos-ho. Verbigràcia, que deien els antics cultes:

-El País, 17-07-03, acudit d'EL ROTO, aquest geni del sarcasme: dibuix que representa la caricatura d'un bufó nanet dels que pintà Goya, assegut en terra, que pensa i diu: «Los bufones siempre estuvimos cerca del poder. Pero nunca pensé que en Italia i en España llegaríamos a presidir gobiernos». Som de l'opinió que sobra qualsevol comentari.

-Diari de Balears, 30-06-03, Joana Nicolau ens diu: «Cort enceta la legislatura amb un ple de tràmit en què s'aprovarà la pujada de sous al consistori. La batlessa Cirer cobrarà cada any catorze pagues de 4.039 euros, 380 euros més que el que guanyava Joan Fageda». Catalina, Catalina...

-Diario de Mallorca, 22-06-03, «Urbanismo.- Construyen una zona comercial entre el camí de Son Rapinya y la vía de cintura. El recinto, llamado Centroparc, ocuparà más de 8.702 metros cuadrados. El edificio estará junto a la zona de colegios y tendrà un McDonalds y un supermercado». Les anomenades «grans superfícies» tira tira s'aniran repartint la fam, tot i els seus grans estudis de mercat. I si el petit comerç espera cap tipus de comprensió per part dels neoliberals radicals que comanden i fan com que governar, van ben errats, duen les sabates absolutament girades de peu.

-Diario de Mallorca, 22-06-03, «Urbanismo.- Son Dameto de Dalt tendrá una nueva urbanización con un millar de viviendas. El solar ocupa más de 200.000 metros cuadrados y está situado frente a Son Moix. La promotora está creando los viales para después edificar casas, chalés adosados y pisos de hasta cinco plantas./ Se levantaran los 998 pisos y casas que darán cabida a entre 3.000 y 4.000 residentes». De la planificació dels serveis sanitaris, escolars, de l'augment del consum d'energia elèctrica, d'aigua, de residus, recollida i eliminació, etcètera, no en parla gens ni mica el reportatge. Érem massa i la padrina es posà de part.

-El Mundo, 09-07-03, La Pluma, Antonio Alemany: «Contracorriente: el tren.- El tren en Mallorca es peor que un error: es una estupidez que, encima, nos cuesta y nos costará un ojo de la cara./ El tren y la política de restauración del mismo que ha llevado a cabo el anterior Govern es un disparate y una irresponsabilitat./ Nuestra irresponsabilidad es trasunto de una evidente inmadurez cívica que no asocia gasto público a impuestos». Miri, don Antonio, ja pot predicar damunt set trones, que jo no em sentiré immadur ni estúpid per utilitzar el «quinzet» i el tren sovint sense sentir gens de pesadesa de consciència per actuar contra la comunitat en fer-ho, com vostè afirma. És més, posaria messions que la seva joguina preferida és un «boomerang». I jo m'entenc. Si tots els «llongueters» fossin com vostè, estaríem ben arreglats d'osques la resta. Santa Llúcia li compongui la vista, si té aconduïment.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: