"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 11/09/2003

Inexactituds de la consellera de cultura del consell

* Jordi MarĂ­ MarĂ­ Ă©s portaveu de la Plataforma per la Llengua

En un article publicat el passat 5 de setembre a Diario de Ibiza, la consellera de Cultura del Consell d´Eivissa i Formentera, Carolina Torres, es queixava de què dos ciutadans haguessin escrit un text al diari retraient-li que usàs el castellà habitualment als plens del Consell. Tot seguit tenia la gosadia de dir que, per primera vegada a Eivissa, es qüestionava la llengua d´un càrrec públic. I encara hi afegia que tots els partits tenen gent que parla en una o altra llengua oficial.

Entenem que, des de la Plataforma per la Llengua, hem de fer algunes precisions a la consellera de Cultura. Primera: Carolina Torres no és la primera política d´Eivissa criticada per la llengua que fa servir. És més, la Plataforma per la Llengua ha expressat la seua crítica a polítics, de diverses tendències, que no usen habitualment la llengua catalana. Ens hem adreçat públicament a l´anterior director insular de l´Administració de l´Estat a les Pitiüses, a l´actual delegada, a diversos consellers i regidors, tant del PP com del Pacte, i els hem manifestat la nostra idea que han d´aprendre català i que han d´usar-lo en tots els actes que realitzin exercint el seu càrrec.

Segona: no tots els partits usen les dues llengües en les seues actuacions públiques. Hi ha diversos partits que usen només el castellà (ASI, Unión Cívica, Partido Reformista de las Islas Baleares, etc.), i dos partits que fan les seues actuacions públiques en català (independentment de la llengua dels seus membres): ENE i ERC.

Tercera: diu la consellera que voldria que se la valoràs per les seues obres. Hi estam totalment d´acord. Ja és una obra el fet d´utilitzar una o altra llengua en plens, reunions, manifestacions públiques...

Esperam que la consellera de Cultura rectifiqui per millor el seu actual capteniment lingĂĽĂ­stic

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: