"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 20/09/2003

Amb els Pa√Įsos Catalans dins el cap

Des que el pujolisme i les forces majorit√†ries de l'esquerra decidiren renunciar a parlar-ne (una ren√ļncia m√©s de les moltes que dugu√© la Transici√≥) i des que el diari Avui suprim√≠ la seva secci√≥, hi havia el perill que l'expressi√≥ Pa√Įsos Catalans an√†s quedant a poc a poc en l'oblit. Que desaparegu√©s irremissiblement del panorama pol√≠tic i medi√†tic en mans d'un pragmatisme mal ent√®s.

Però l'extrema dreta, la seva premsa i alguns clubs de freakies més, s'han encarregat de mantenir ben viva la flama de la seva plena vigència i pervivència. De tenir-los sempre presents.

La darrera acci√≥ de promoci√≥ del terme fusteri√† per anomenar la naci√≥ catalana, √©s una manifestaci√≥ a Saragossa, que, en principi, estava prevista per avui, encara que sembla que finalment s'ha ajornat, i que t√© per lema: 'No a los Pa√Įsos Catalans. Arag√≥n, Valencia y Baleares no hablamos catal√°n'.

La patxanga no tan sols posa en relleu l'actualitat del terme i el fa arribar a sectors, en principi, poc receptius, sin√≥ que √©s, en si mateixa, la demostraci√≥ fefaent, rotunda i clara que les diverses terres que formam els Pa√Įsos Catalans tenim moltes coses que ens uneixen i que cal, com ja sab√≠em molts des de fa temps i acaba de descobrir en Maragall ara, fer una feina conjunta. La llista de convocants √©s una lli√ß√≥ de treball conjunt i d'entesa fraternal, per totes aquelles forces pol√≠tiques i socials que es mostren receloses de col¬∑laborar amb organitzacions similars de la resta de terres de parla catalana, perd√≥, dels Pa√Įsos Catalans. En la convocat√≤ria de l'esmentada party ridiculista, hi col¬∑laboren sense cap complex i amb una naturalitat alli√ßonadora, valencians, mallorquins i aragonesos orientals: la Federaci√≥n de Asociaciones Culturales del Arag√≥n Oriental (FACAO), i les associacions afectes a la viol√®ncia pol√≠tica, per b√© que no il¬∑legalitzades, Grup d'Acci√≥ Valencianista (GAV) i Centro Cultural Mallorqu√≠, en s√≥n les organitzadores.

A m√©s a m√©s la convocat√≤ria ha rebut el suport d'Unidad Aragonesa, el Front per les Identitats i Lleng√ľes Amena√ßades (FILLA), el partit d'ultradreta Democracia Nacional, aix√≠ com altres partits ultres de les illes Balears.

Val a dir que aquest tipus de concentracions solen ser, no s√© com dir-ho... Singulars, podria ser la paraula. Substitueixen la manca de qu√≤rum amb grans dosis d'imaginaci√≥, que mesclada amb el seu innat gust per l'est√®tica kitch acaba fent derivar les seves processons en una esp√®cie de desfilades d'excombatents. Basta dir que fa uns anys, al passeig mar√≠tim de Palma, en vaig confondre una amb una trobada casual de guardacotxes... En fi, que entre els sectors m√©s carques i freaks del nostre pa√≠s la idea d'uns Pa√Įsos Catalans units t√© una curiosa vig√®ncia i gaudeix d'una salut de ferro.

De fet, segons un seguiment exhaustiu, fet aquests darrers dos anys per un servidor, aquesta √©s la classificaci√≥ de mitjans de comunicaci√≥ que m√©s han utilitzat el terme Pa√Įsos Catalans tant en les seves ¬ęinformacions¬Ľ com en els seus articles d'opini√≥ i articles editorials: en primer lloc, frec a frec, Diario de Val√®ncia i La Raz√≥n, seguits de l'ABC i la sucursal mallorquina d'El Mundo. A molta dist√†ncia ja, hi trobar√≠em les publicacions de l'esquerra independentista.

En definitiva, gr√†cies a aquesta gent, que el t√© permanentment i obsessiva dins el seu cap, el terme Pa√Įsos Catalans √©s m√©s vigent que mai.

Qui ho havia de dir!

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: