"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 24/09/2003

Tots contra Mateu Morro

Un conegut comentarista, especialitzat en la demonització del marxisme (que, per cert, en la seva ignorància sol confondre amb el PCE o el PSOE) i que té certa fama de nacionalista, aixecava l'altre dia, com de costum, la destral de guerra contra el PSM i els seus dirigents. Els acusava, no en mancaria d'altra!, de «delirar». Però el més curiós d'aquest article és que, després d'atacar el PSM d'una forma més virulenta que qualsevol altre partit, acabava justificant políticament el PP. Vaja, quin nacionalisme tan curiós el de tots aquests liberals tan fervents! Tampoc no ens haurien d'estranyar aquestes actituds que, alhora que demonitzen el PSM per «marxista» (encara aquesta cançoneta!) enlairen i escriuen llibres lloant dirigents del PP. Però aquesta és la funció històrica dels agitadors d'una certa casta de dreta: fer demagògia pseudonacionalista per a atacar els partits i dirigents de l'esquerra nacionalista. Ja estam una mica acostumats a totes aquestes campanyes rebentistes que, de tan conegudes, ja fan fàstic.

Com l'any 1999, tornen a sonar els tambors de guerra contra alguns dels dirigents de les formacions fracassades en les passades eleccions autonòmiques i municipals. L'estiu s'acaba i ja s'han organitzat els primers dinars i sopars de dissidents de tots els partits del Pacte. No hi ha dia que no se'ns informi d'un rumor, d'una trobada de descontents, d'un manifest o carta adreçada als militants de tal o qual organització... Dins els Verds sembla que la que rebrà properament tots els cops serà Margalida Rosselló, a la qual EU no perdona l'acostament a les posicions crítiques dels Verds d'Eivissa i Formentera. Els sectors més dogmàtics i sectaris d'EU volen fer pagar a l'exconsellera tot el que han hagut de patir en aquella llarga espera per a anar concretant la coalició electoral. El retgiro que tenien els ha fet patir tant (no fos cosa, com s'ha esdevingut, que no es pogués continuar fruint de sous i cadiretes) que ja han mogut els peons adients per a segar-li l'herba davall els peus. Si Margalida Rosselló és marginada en la propera assemblea dels Verds, no hi haurà cap dubte que ella mateixa s'haurà cavat la tomba. En no haver estat prou valenta per a engegar un procés independent i unitari de l'ecologisme illenc (va preferir anar amb EU, deixant sols els seus companys de Menorca i d'Eivissa i Formentera) ha contribuït a debilitar el projecte ecologista, a restant-li credibilitat i, de rebot, a disminuir-ne les possibilitats electorals. Una vegada que, evidentment de forma indirecta i potser inconscient, ha ajudat a soterrar un projecte Verd independent, ja no és necessària. Altres companys, molt més supeditats al PSOE -via EU- semblen tenir tot el suport dels «poders fàctics» de l'esquerra oficial.

L'altre dirigent amenaçat, tant per un sector dels seus com per la majoria d'»estats majors» de les burocràcies oficialistes és, sens dubte, Mateu Morro. El seu conegut passat marxista, la ferma oposició a UM i Maria Antònia Munar, pareix que el fan la diana més adient per a rebre tots els cops dels sectors més dretans i oportunistes del propi partit. Ja s'han sentit veus en aquesta direcció. Si l'»estratègia» dels sectors de dreta és anar amollant cada vegada més les amarres que els mantenien lligats a certs compromisos ecologistes i esquerrans... ¿com poden permetre l'existència d'un secretari general que considera la dreta actual «com l'hereva dels botxins del trenta-sis»?

L'objectiu darrer és la liquidació del PSM. ¿Què, sinó, poden cercar els qui l'acusen d'haver estat «massa esquerrà», quan és evident que el fracàs ha vengut per una política massa poc d'esquerra? Els grups que volien la dissolució del PSM dins UM, aquells poderosos sectors del poder que paguen bons sous als seus mercenaris... ¿què no podran ordir ara quan el nacionalisme d'esquerra és dèbil a conseqüència dels onze mil vots perduts? Mateu Morro, tota la direcció del PSM, tendrà dificultats per sortir de la tempesta que s'apropa sense gens de dissimul


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: