"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 04/10/2003

2.999 pacifistes

Hauríem volgut dirigir-nos al delegat del senyor Aznar a les Illes Balears, el senyor Miquel Ramis, però coneixedors de les opinions, més o menys públiques, que emet sobre aquest diari pels carrers d'Alcúdia, hem de concloure que no el llegeix. Ell s'ho perd.

O sigui que escriurem per a la resta. I més concretament per a la gent contrària a la guerra de l'Iraq. Per als milers de persones que s'oposaren activament a aquella barbaritat.

I avui, sobretot per als altres 2.999 pacifistes que ara mateix són imprescindibles per seguir contestant a les barrabassades dels partidaris d'aquella guerra. Amics pacifistes, amigues que estau en contra de la guerra com a mitjà per resoldre els conflictes, ens han posat una multa de 3.000 euros, per oposar-nos a la barbàrie de la guerra, per intentar evitar-la. Ens l'han posat a nom de Joan Amer, perquè és el nom que tenien, però en l'esperit del dirigent del Partit Popular, Miquel Ramis, hi condorm la set de revenja, l'ànsia de castigar i el desig d'escarmentar tots aquells que gosàrem oposar-nos a aquella decisió injusta, il·legal, macabra i criminal.

És cert que el 12 de febrer, en Joan, botà a l'herba de l'estadi de Son Moix, però no és menys cert que va ser una acció totalment pacífica en la qual es va exhibir una pancarta contra la violència. Aquesta es va fer abans de l'inici del partit, sense destorbar ni impedir, en cap cas, el normal desenvolupament de l'esdeveniment esportiu.

Aquesta acció pacifista, va ser, a més a més, totalment pacífica, així ho entengué el públic de l'Estadi que aplaudí massivament la pancarta, per tant s'entén que no hi ha alteració de l'ordre públic, i així ho entengueren i se'n feren ressò els mitjans de comunicació.

Igualment, hem de tenir present que l'acció s'emmarcava dins la campanya mundial d'oposició a la guerra a l'Iraq, en un context de mobilitzacions continuades i massives contra la guerra que estava a punt d'esclatar. De fet, tres dies després de l'acció, el 15 de febrer d'enguany, milions de persones, de tot el Planeta es manifestaven pel mateix motiu. A Mallorca fórem més de 40.000 els manifestants que sota una intensa pluja, recorreguérem els carrers del centre de Palma per intentar aturar la guerra, per mirar d'evitar les morts que provoca la guerra.

Ara, la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears, ens vol fer pagar per tot allò.

L'acció de Joan Amer no era, tan sols, una actuació legítima i legitimada per les milions de veus que, a tot el món, exigien l'aturada de l'amenaça bèl·lica contra l'Iraq, sinó que a més a més, era una actuació necessària per intentar evitar la mort de centenars de persones. Era una actuació en defensa pròpia, perquè sentim com a propi el gènere humà i perquè davant la possibilitat real i propera de la mort de centenars de persones, qualsevol actuació no violenta destinada a fer recapacitar els responsables de la previsible catàstrofe i a sensibilitzar els nostres conciutadans, ens sembla correcta.

Però pels que només entenen el llenguatge de la violència i dels doblers, no hi ha més arguments que el càstig i la multa. Volen 3.000 euros i els hi donarem (totes les persones que vulgueu col·laborar, podeu comprar abonaments a qualsevol dels locals de les associacions que formen la Plataforma per la Globalització Social). Pagarem aquesta multa injusta, però que sàpiguen que darrera cada euro hi ha un pacifista. Que cada euro esdevingui un no, clar i rotund, a la guerra. A la guerra mentidera i assassina de l'Iraq i a la resta de guerres.

Tant de bo haguéssim pogut aturar la guerra. Ni que fos pagant.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: