"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 05/06/2004

Retorn a l'SMS

La Policia va mentir descaradament en dir que a la Diada per la Llengua de dissabte passat només hi participaren 900 persones. Passa-ho!

La mentida va ser reconeguda, fins i tot, per l'actual Conseller de Cultura que, per cert, és un antic regidor responsable de la Policia de Palma. Passa-ho!

Es tracta del mateix cos policial que va posar tots els entrebancs que va poder als organitzadors de la Diada. Passa-ho! Per quina raó, si ara sabem segur que són capaços de mentir, els hauríem de creure en altres ocasions? Passa-ho!

Els comentaristes que s'han dedicat, sistemàticament, a posar en dubte les xifres donades cada any pels organitzadors de la Diada, no n'han dit res, aquesta vegada, de la mentida policial. Passa-ho!

La desena Diada per la Llengua i l'Autogovern tanca el cicle més important i més brillant de mobilitzacions populars de la història de les Illes Balears. Passa-ho!

Mobilitzar, a Mallorca, més de 200.000 persones, en deu anys, en defensa de la llengua pròpia d'aquesta terra, té qualque mèrit o les persones que ho hem fet possible som imbècils rematats? Passa-ho!

Si, ni que fos per una vegada, els mallorquins estiguéssim orgullosos del que som capaços de fer i, en lloc de criticar-nos uns als altres, ens dedicàssim a donar-nos suport uns als altres, tampoc no passaria res... Passa-ho! «Qui pot fa i qui no pot, dóna lliçons». Passa-ho!

L'enemic és qui legisla i actua diàriament contra el català o, per ventura, ens estimam més donar per perduda aquesta batalla i dedicar-nos a garrotejar-nos entre nosaltres? Passa-ho!

Els mitjans de comunicació de fora Mallorca sí que informen de les xifres reals de participació a la Diada d'enguany. A què em recorda això? Passa-ho!

El director general de Política Lingüística del Govern, ha comès, presumptament, un delicte, en reconèixer, a diversos mitjans de comunicació, que la pràctica del seu departament en la concessió d'ajuts i subvencions, segueix criteris partidistes. Passa-ho!

El mateix personatge, que trobava que l'anterior Govern feia massa poc pel català i que fins i tot, oferí els seus serveis a l'anterior conseller, ara ha reconegut públicament que nega els doblers dedicats a política lingüística a les entitats que el critiquen a ell. Passa-ho!

Ni el conseller, ni la vicepresidenta, ni el president del Govern, l'han desautoritzat, ni han desmentit que aquest sigui el criteri dels ajuts públics. Passa-ho!

Quan ets a un lloc ple d'espartans, t'has de plantejar si ets dins un cavall de Troia. Passa-ho!

La gent no té memòria, però un servidor té una hemeroteca. Passa-ho!

Els criteris de concessió d'ajuts a entitats, reconeguts públicament pel director general de Política Lingüística del Govern, són els mateixos que s'apliquen als mitjans de comunicació? Passa-ho!


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: