"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 24/06/2004

El futur del PSM

El PSM sortirà de la seva actual crisi si encara el futur amb tranquil·litat i no fa un drama d'un parell de resultats electorals adversos. Si el PSM avança cap al congrés extraordinari d'octubre amb la convicció que són una força imprescindible per al país i que tenen una tasca enorme per desenvolupar, les aigües tornaran al seu solc molt aviat. En política la feina feta és sempre un extraordinari actiu. I si la llengua catalana té una presència social i educativa important a la nostra societat, és en molt bona part gràcies a aquest partit; i el mateix es pot dir de la sensibilitat envers el medi ambient dels illencs. També en hores tan incertes com les actuals per al petit comerç, quan les grans superfícies han llançat una ofensiva per obrir els festius, convendria recordar la gran feina feta pels nacionalistes en defensa dels petits quan gestionaven la Vicepresidència Econòmica del Govern balear.

En conjunt, l'aportació del PSM a la societat illenca actual és tan gran que el pròxim congrés, lluny de presentar-se com un drama, s'hauria d'enfocar amb optimisme. És lògic que les fornades més joves i que els renovadors del partit reclamin canvis, però és tan gran el bagatge dels veterans que no pensar en solucions sintètiques i de pacte seria fugir de la realitat.

És inqüestionable que han perdut vots, de la mateixa manera que n'han guanyats altres forces polítiques que defensen ara la llengua i el medi ambient del país amb la mateixa vehemència que sempre ho han fet la gent de Morro i Sampol. L'obra d'un partit es veu quan altres han passat a assumir i fer seus els valors que aquest defensava en un principi quasi en solitari.

Al final, hi haurà harmonia dins el PSM perquè la història avança en el camí que aquest partit es fixà ara fa més de dues dècades.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: