"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 10/05/2005

Conselleria Fiol, agència de publicitat

√Čs possible que vost√®, amic lector o lectora, es guanyi la vida intentant vendre qualque cosa. Potser √©s fabricant, o botiguer, o empresari tur√≠stic, o representant de faixes, o propietari d'un circ: en qualsevol d'aquestes activitats √©s important saber vendre. Cal donar a con√®ixer el producte al m√†xim possible de gent, s'ha de fer propaganda; i per ajudar en aix√≤ existeixen les ag√®ncies de publicitat, per√≤... ai las!, la publicitat costa doblers, i aquestes ag√®ncies tenen les bromes cares. Per√≤ no es preocupi, amic meu, que v√©nc a oferir-li la soluci√≥ als seus maldecaps: una ag√®ncia de publicitat gratu√Įta. S'imagina la possibilitat de fer arribar la seva propaganda a cinquanta mil persones (possibles compradors!) sense que li costi un c√®ntim? Doncs deixi d'imaginar-s'ho, perqu√® ara ja √©s possible. El Govern de les Illes Balears, sentinella sempre amatent envers les necessitats dels seus s√ļbdits, posa a la seva disposici√≥ els serveis de la Conselleria d'Educaci√≥ com a ag√®ncia de publicitat gratu√Įta, perqu√® pugui arribar a tot l'alumnat d'educaci√≥ secund√†ria (cinquanta mil joves) de les Illes Balears. El procediment √©s molt senzill: vost√® edita un fullet√≥ publicitari del seu negoci, i li adjunta una carta on explicar√† la dimensi√≥ cultural de la seva activitat. Va, que aix√≤ no √©s dif√≠cil: si vost√® √©s fabricant de sobrassades, parli de cultura gastron√≤mica. Si t√© una discoteca, enfoqui-ho com a activitat de cultura de masses. I si t√© una empresa de treball temporal especialitzada a trobar ocupacions prec√†ries a jovenets i jovenetes, ha topat amb la gallina dels ous d'or: expliqui quatre coses de la nova cultura del treball, i ja est√†. La Conselleria d'Educaci√≥ s'encarregar√† de fer-ho arribar als seus possibles compradors.

Que no s'ho creu? Doncs li puc assegurar que aix√≤ ja funciona. La setmana passada vam rebre, a l'institut on som professor, un sobre de la Direcci√≥ General d'Ordenaci√≥, Innovaci√≥ i Formaci√≥ del Professorat de la Conselleria Fiol. Pel seu format, estic segur que es tractava d'un enviament massiu a diversos, si no tots, els centres de secund√†ria de Mallorca, potser tamb√© als de prim√†ria. Dins el sobre hi havia una carta breu signada per la directora general, Sra. Joana Rossell√≥, presentant l'activitat de la publicitat adjunta: un espectacle de patinatge al conegut complex comercial i d'oci de Marratx√≠. Al tr√≠ptic adjunt hi podies veure les acolorides fotografies de les lloables cabrioles de patinadors i patinadores, i una carta del director de l'espectacle o de l'empresa que l'organitza, informant del preu per alumne (9 euros) i facilitant totes les dades de contacte per comprar les entrades. No crec que els dirigents de la Conselleria hi guanyin res, en aix√≤, ni que per davall la taula cobrin cap comissi√≥. I segur que tampoc no deu ser un favor a un amic. Estic conven√ßut que l'√ļnic motiu √©s l'afany incansable del nostre Govern per afavorir l'economia del pa√≠s.

Per aix√≤, ara ve el moment en qu√® vost√® s'ha de demanar: si una empresa d'espectacles pot fer propaganda a trav√©s de la Conselleria d'Educaci√≥ per vendre m√©s entrades, per qu√® jo no puc promocionar els meus pastissos, que s√≥n tan bons? Res, home: no perdi m√©s temps, i envi√Į la seva carta al Sr. Fiol o a la Sra. Rossell√≥, que l'atendran amablement i li faran propaganda a c√†rrec del pressupost d'educaci√≥. Ja sabem que als centres educatius ens escatimen els recursos, ens retallen el pressupost i ens fan pidolar per aconseguir qualsevol m√≠nima reforma dels nostres edificis envellits, per√≤ aix√≤ √©s comprensible: al cap i a la fi, la nostra no √©s una activitat productiva. El que no entendria ning√ļ √©s que aquest Govern no fos un bon venedor. De motos.

Ě
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: