"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 08/10/2005

En nom de la seguretat viària

El passat diumenge, Diari de Balears, aportava una exhaustiva informació sobre les obres de l'autopista que unirà Inca-Sa Pobla. Les fotografies que il·lustraven la portada mostraven la destrossa que, en nom del progrés i de la seguretat, du a terme el Partit Popular arreu de l'illa.

El mateix dia, el nostre fill Josep, amb tristor, mos explicava que un company seu de només vint anys havia perdut la vida damunt l'asfalt de l'autopista Palma-Inca.

Un altre cop una persona jove, que just començava a viure, era víctima d'un accident de trànsit. Desgraciadament, l'estiu que deixem enrere ha estat especialment dur, i les víctimes mortals a les carreteres mallorquines més nombroses que mai.

No cauré en la temptació de fer demagògia sobre el tema, ni entraré en la discussió sobre si són més segures les autopistes, les carreteres o els camins municipals.

El que tinc clar és que l'enemic a combatre són les distraccions, la velocitat, la falta de respecte a la normativa viària, l'alcohol, les presses...

Només vull posar un exemple que trobo molt significatiu: a la carrera amb obres que va d'Inca a Alcúdia, no s'ha produït un sol accident mortal en tot l'estiu, i això que és de les més transitades de l'illa. Hi ha hagut fregades i cops, és vera, però quasi tots de poca consideració. Què vol dir això? Que les persones fan aquest trajecte mentalitzades que se trobaran amb retencions, que no poden córrer, que és convenient respectar els senyals de trànsit...amb una paraula, que s'han de prendre el viatge amb tranquil·litat, i aquesta és la clau, tranquil·litat i atenció.

Dues qualitats que no caracteritzen precisament la titular de la Conselleria d'Obres Públiques i Transports. Basta veure les exposicions de la Sra. Cabrer i la seva obsessió amb els minuts que s'estorbaran els conductors per anar d'un lloc a l'altre, malgrat hagin d'anar a més de cent vint per hora, cosa que està prohibida.

Un aspecte a destacar de la demagògia i contradiccions del Partit Popular per tal de fer la seva, és el tema de les mitjanes. Resulta que a Inca fan un excalextric amb una mitjana que no acaba mai (en nom de la seguretat, convé no oblidar-ho) i a Palma fan un tercer carril a costa de la mitjana; que me matin si ho entenc.

Si el Sr. Matas i la seva Consellera volen destrossar Mallorca que ho facin, que per això comanden; però que diguin sense complexos els vertaders motius que els impulsen a actuar d'aquesta manera.

El que no podem tolerar és que, en nom de la seguretat, facin i desfacin, se contradiguin, tornin bojos els ciutadans amb tanta obra pública a la vegada, tudin els nostres doblers, i, a damunt, s'enriguin cara alta de les persones que defensen que les millores a la xarxa viària, s'han de dur a terme d'acord amb la mida d'una illa que, de punta a punta, no arriba als cent quilòmetres.



      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: