"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 12/06/2006

Ampliació de l’espai nacionalista

Josep Melià Ques afirma que les conseqüències del darrer congrés del PSM i, sobretot, la decisió de formar l'anomenat Bloc conviden a reflexionar sobre el futur del nacionalisme a les Balears, cosa que, des de la militància nacionalista, som molts i moltes que, com ell, fa temps que ho feim.

Les conclusions a les quals arriba, las compartim: el tercer espai que cal potenciar és el del nacionalisme. Precisament d’aquí parteix la decisió del PSM de formar un Bloc: ampliar l’espai nacionalista a tots aquells col·lectius, entitats, plataformes, partits, persones que, des de diferents espais lluiten diàriament per mantenir la identitat, la cultura, la llengua, el patrimoni, els drets socials, el territori, el desenvolupament sostenible, el benestar, la qualitat de vida, ...

Aquesta és la proposta del PSM, formar un Bloc per ampliar l’espai nacionalista, per provocar un canvi de color polític al Consolat de la Mar. Un canvi de color polític per posar els interessos dels ciutadans i de les ciutadanes d’aquestes illes per sobre dels interessos partidistes.

Un Bloc, un espai nacionalista capaç d’ubicar-se enmig, al costat, darrera i davant de PSOE i PP, sense ser ni satèl·lit del primer, ni apèndix del segon. Un Bloc, un espai nacionalista de progrés, disposat a ocupar poder per treballar pel país, pel territori i per la gent, per sobre de qualsevol interès partidista. El plus nacionalista no el dóna la “centralitat”, si per centralitat hem d’entendre tenir vocació de frontissa poder pactar igualment amb PP i amb PSOE a canvi de tenir sempre més quotes de poder.

El plus nacionalista el posa la tasca diària a peu de carrer, fent costat sempre als interessos generals (generals de tothom, no ho confonguem amb la figura urbanística que té el mateix nom però que només sol interessar a uns pocs). El plus nacionalista el posa intentar, encara que no s’ocupi poder, que la gestió dels governants i de les governantes no lesioni el benestar de la majoria de la societat.

El plus nacionalista el posa també, tant si s’ocupa poder com no, treballar perquè els projectes legislatius serveixin per millorar el benestar de les generacions actuals i futures. Actualment es tramita el projecte de nou Estatut per a les Illes Balears; durant tota la tramitació ha quedat ben clar qui aporta més plus nacionalista, quins són els grups polítics amb més aportacions de caràcter nacional, per construir país, al projecte d’Estatut.

Com bĂ© diu en Josep MeliĂ , el paĂ­s s'ha de construir des d'un projecte sòlid. I això Ă©s el que pretenem: des d’un projecte sòlid com el PSM ampliar l’espai nacionalista, formar un projecte ampli i plural, capaç de provocar canvis de color polĂ­tic al Consolat, i a altres institucions, un projecte que no sigui ni satèl·lit ni apèndix de ningĂş, un projecte en què la seva centralitat sigui el benestar i la qualitat de vida de les generacions actuals i futures.ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: