"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 11/07/2006

Entrevista a Antoni Noguera, secretari general dels JEN

Antoni Noguera i Ortega va néixer a Palma i té 26 anys. Actualment treballa d’educador social. Vinculat molt d’anys al Moviment Escolta, diu que “a l’escola me varen ensenyar i els escoltes educar”. Actual responsable de polítiques socials del PSM, Secretari General de JEN-PSM des de fa poc temps i exportaveu del JEN-Palma durant 2 anys.Antoni Noguera i Ortega va néixer a Palma i té 26 anys. Actualment treballa d’educador social. Vinculat molt d’anys al Moviment Escolta, diu que “a l’escola me varen ensenyar i els escoltes educar”. Actual responsable de polítiques socials del PSM, Secretari General de JEN-PSM des de fa poc temps i exportaveu del JEN-Palma durant 2 anys.


“Liderant el canvi” és un lema ambiciós per a les joventuts d’un partit polític. Quines són les vostres prioritats per a aquesta nova etapa?

La nostra prioritat és clara, ambiciosa i integral:, Transformar la precarietat del jovent mallorquí per un projecte de vida digne i jove. L’habitatge, el treball, l’educació, el medi ambient i l’identitat i la llengua catalana són els eixos del nostre ideari polític, volem liderar el canvi i contruir una Mallorca jove des de la frescura i el dinamisme de les nostres propostes.
El temps de foscor en què es troba la joventut té les hores comptades, s’han d’acabar les hipoteques vitalícies, els contractes temporals, les explotadores ETT’s, els assassinats mediambientals i l’espanyolisme dretà ranci que sacseja dia a dia la nostra cultura i la llengua. LIDERAM EL CANVI

El moment actual coincideix amb una certa crisi del PSM, provocada per la decisió del passat Congrés de constituir un Bloc amb altres forces polítiques. De quina manera ha afectat això els JEN?

Des que en el darrer congrés del PSM, l’òrgan sobirà de les bases del partit, va sortir la decisió d'iniciar un camí de confluència entre tots aquells agents socials i polítics que volen un canvi perquè Mallorca i les Illes Balears tornin a somriure, alguns militants molt valuosos, especialment l’exsecretari general del JEN, dicidiren no seguir un projecte que no consideraven seu. Molt respectable la seva decisió, però el tren ja està en marxa i apostam amb les màximes il·lusions per aquesta decisió valenta, pel canvi a les Illes Balears.
Respecte al JEN-PSM, el sentir majoritari era el de donar suport al BLOC i fins tot sent més ambiciosos volem donar l’accent jove a aquest espai. A més sabíem que això era una demanda social entre els joves, prova d’això és l’augment de militants del JEN que hem tengut des que es va aprovar aquesta proposta al darrer congrés del PSM.

Nacionalistes, Socialistes, Ecologistes, Internacionalistes, Feministes, Antifeixistes i Pacifistes. És una definició molt ambiciosa, que us situa clarament dins l’àmbit de l’esquerra. Com pensau enfocar el procés de constitució del Bloc Jove?

El JEN-PSM s’enmarca clarament dins l’esquerra nacional i l’independentisme social, volem contruir una Mallorca enmarcada dins els Països Catalans des de la justícia social, la igualtat d’oportunitats, la cultura de pau, la democràcia participativa i la dignificació del drets dels joves. Aquestes són les premises que nosaltres aportarem al BLOC jove, que ha de ser la continuació de la Plataforma Jove Progressista i Sobiranista ja creada. Un espai plural, on tothom suma i que dóna exemple de com conviure en la diversitat pel benefici del jovent mallorquí.


Un projecte de canvi social com el que proposau necessita de complicitat i col·laboració per part de la societat civil. Quina pensau que ha de ser la relació entre els JEN i les associacions juvenils?

Des de fa un temps, entitats com l’OCB, Maulets, GOB, Joves de Mallorca per la Llengua, entre d’altres, estan donant contínues lliçons a tots els partits polítics de com fer les coses mitjançant accions ciutadanes que fan olor de canvi social. El JEN-PSM té la feliç obligació de donar suport i cercar complicitats amb aquelles entitats juvenils que lluiten per un futur millor, complementant políticament aquest missatges de valors positius i fomentant que el Bloc Jove sigui l’escenari on independents i joventuts polítiques conflueixen amb força per l’alternativa social.

Defineix amb una frase la polĂ­tica del PP

Anticiutadana, antijove, destructora de mediambient i la cultura, corrupte i espanyolista de dreta rĂ ncia. Amb una frase es queda molt curt. GrĂ cies...VISCA LA TERRA.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: