"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 23/08/2006

Carta Oberta des de La Real

Per diverses raons, ha estat tard quan m'he assabentat que grups aliens a La Real i, crec, que tamb√© algunes persones de l'entorn del monestir han actuat d'una manera indigna del que s√≥n unes festes populars i del que han estat sempre les festes de Sant Bernat. Han impedit l'entrada a regidors de Palma. Tampoc me sembla defensable imposar que els romers deixin les canyes i altres objectes. Podem dir que s√≥n mostres tradicionals o no. Per√≤ la imposici√≥ √©s fora de lloc. Hi ha maneres civilitzades i dialogants per resoldre les diversitats. I aix√≤ els ho hem dit i repetit a les persones que defensen La Real. Crec que, des de lluny, per√≤ amb prou freq√ľ√®ncia, tamb√© ho he dit jo. I ho mantinc. Sempre m'ha agradat la col¬∑laboraci√≥ amb la Plataforma ¬ęSalvem La Real¬Ľ, perqu√® les persones que la coordinen han mostrat sempre una fermesa digna i clara a favor d'uns drets, per√≤ defensats amb formes democr√†tiques i dialogants.

Crec que totes les manifestacions que han sortit de la Comunitat i de les associacions que participem com a integrants de la Plataforma i les que he fet jo mateix, perquè m'han demanat entrevistes, sempre han deixat clara la nostra postura ferma de defensar el patrimoni de La Real. I així seguirem, amb dignitat, fermesa i argumentació seriosa. La restauració del monestir, la Biblioteca i l'obertura que sempre hem tingut són una mostra d'una coherència a favor de Mallorca, del poble de Mallorca, que mantindrem. En unes circumstàncies se va voler conservar d'una manera i avui forces majors ens imposen una altra forma, que és la claredat i les postures respectuoses i dialogants per servar un patrimoni secular.

Com que he vist i llegit manifestacions sorprenents, que ens responsabilitzen d'uns fets esdevinguts fora de l'espai que ja no cau directament sota la nostra responsabilitat, vull dir que estem tranquils. Qui ens atribueixi responsabilitats d'orde p√ļblic, sap de sobra que no en tenim. No en tenim per raons √≤bvies. Som religiosos i ve√Įnats i no pol√≠tics. Si les actuacions nostres toquen la pol√≠tica √©s perqu√® som en aquest m√≥n. Per√≤ uns altres cobren per protegir el patrimoni i per mantenir l'orde. Com he dit, cap manifestaci√≥ nostra ha encalentit l'ambient. Si confonen oposici√≥ ferma a unes accions, no a unes persones, amb enverinar l'ambient, basta que consultin el diccionari de Mn. Alcover.

Tamb√© m'ha sorpr√®s que hagin tractat de c√≠nic el P. Vallespir, perqu√® diuen que per davall mouria les cordes de la crispaci√≥. Qui ha dit aix√≤ haur√† de mostrar que t√© documentaci√≥ fefaent. No li tinc enveja de la feina que li pot esperar per demostrar que no l'ha calumniat, des del poder que toca servir. Com que el dret can√≤nic √©s m√©s respectu√≥s i mesurat que no certs atropellaments verbals, no cal prendre seriosament certes espontane√Įtats sobre la perman√®ncia del P. Vallespir a La Real. Llastimosament, des que vaig escoltar certes coses inaudites a una sessi√≥ d'una alta instituci√≥ de Mallorca, sent tristor per la baixa qualitat √®tica que mostren certes persones. Vull precisar que no hem d'universalitzar. No tots els d'un partit pensen com han parlat certs pol√≠tics. Arreu hi ha persones que no s√≥n d'acord ni amb el que el partit amb el qual simpatitzen fa a La Real ni amb les intemper√†ncies verbals amb qu√® tracten la Plataforma i la comunitat religiosa. Per aix√≤, seguim treballant amb serenor i const√†ncia. El temps ens donar√† la ra√≥, si no ens la donen altres inst√†ncies. I D√©u sap que de guany personal poc en tindrem. Crec que en tot aquest calvari de caire cultural tamb√© el servim. Almenys el volem servir, des de les actituds dignes, per defensar uns b√©ns humans, valuosos i que s√≥n patrimoni d'un poble antic i condret. I aix√≤ √©s servir el D√©u creador, que va fer bella Mallorca.

Josep Amengual i Batle.
Superior general de la Congregació Missioners dels Sagrats Cors.
Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: