"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 23/08/2006

El transport escolar i P√©rez Arg√ľelles

No entrar√© avui a explicar qu√® es va fer des de la Conselleria d'Educaci√≥ i Cultura, presidida per Dami√† Pons, els quatre anys del Govern de Pacte de Progr√©s. Els lectors ho saben, sobretot els lectors dels diaris on no hi escriu el Sr. P√©rez Arg√ľelles. Per√≤ del seu escrit ens han sorpr√®s alguns aspectes que val la pena comentar.En un escrit a un mitj√† de comunicaci√≥, el Sr. P√©rez Arg√ľelles, president d'AFA (¬ęassociaci√≥ familiar¬Ľ que ha rebut 585.000 euros del Govern de les Illes Balears des de 2004), aprofita un comunicat del PSM per carregar contra la pol√≠tica educativa del Govern del Pacte de Progr√©s i acusar-nos, entre d'altres coses, de no haver fet res en educaci√≥ durant els quatre anys del Pacte.

No entrar√© avui a explicar qu√® es va fer des de la Conselleria d'Educaci√≥ i Cultura, presidida per Dami√† Pons, els quatre anys del Govern de Pacte de Progr√©s. Els lectors ho saben, sobretot els lectors dels diaris on no hi escriu el Sr. P√©rez Arg√ľelles. Per√≤ del seu escrit ens han sorpr√®s alguns aspectes que val la pena comentar.

En primer lloc, crida l'atenci√≥ que el president de la Asociaci√≥n Familiar, tot i que recull cites textuals, no es pronunci√Į sobre la proposta concreta. La petici√≥ del PSM era clara: subvencionar el transport escolar del batxillerat i de formaci√≥ professional, ja que en aquelles localitats on no hi ha ni institut ni cap centre que imparteixi aquestes etapes educatives, les despeses de transport cap a una altra localitat les han d'assumir les fam√≠lies.

I els motius del PSM per presentar-la també ho són clars: si l'actual Govern de les Illes Balears, amb l'argument de facilitar la lliure elecció de centre, ha decidit posar en marxa una línia de subvencions per a obres d'ampliació a centres educatius privats i també ha manifestat la intenció de concertar els estudis de batxillerat encara que al municipi o a la zona hi hagi instituts que compten amb places suficients, amb més motiu s'ha de fer càrrec del transport dels estudiants que resideixen a pobles on no hi ha cap centre per poder estudiar batxiller o formació professiona.

Qu√® en pensa el Sr. P√©rez Arg√ľelles de la proposta? Hi est√† d'acord? Discrepa? Creu que hi ha altres prioritats? Qu√® n'opinen les fam√≠lies que ell representa? El molesta realment la proposta del PSM o el molesta que l'hagi feta el PSM? Estaria b√© que el president d'una associaci√≥ que rep tants de doblers p√ļblics, i que acusa els altres d'hipocresia, sectarisme i inoper√†ncia, ja que parla p√ļblicament de la nostra proposta digui tamb√© qu√® n'opina.

Un altre aspecte que tamb√© ens ha cridat l'atenci√≥ √©s que pareix que el Sr. P√©rez Arg√ľelles t√© la mateixa obsessi√≥ que el Sr. Matas i adlaters: tots els mals de l'educaci√≥ a aquestes illes s√≥n culpa del PSM, pels quatre anys que va gestionar la Conselleria d'Educaci√≥ i Cultura i, sobretot, perqu√® ¬ęcontrola equips directius, associacions de pares, representants sindicals, ...¬Ľ. Tan poc valora el Sr. P√©rez Arg√ľelles la comunitat educativa com per pensar que professionals, pares, mares, representants sindicals es deixen controlar pel PSM o per cap altra partit?

Finalment ens ha sorpr√®s el consell que ens d√≥na: dejen paso a la libertad. A quina llibertat es deu referir? A la llibertat per a tots o nom√©s per a uns pocs? Es refereix a la llibertat d'elecci√≥ de centre, una de les banderes electorals del Partit Popular que encara no ha complert? A la llibertat d'escollir la llengua d'aprenentatge que ha suposat que, en alguns centres hi hagi dos mestres per fer el mateix, mentre a la majoria falta personal de suport? A la llibertat per rebaixar l'horari d'ensenyament de catal√† dels centres que s'acullin al decret de triling√ľisme a canvi de tenir m√©s recursos mentre la majoria de centres continuar√† amb mancances? A la llibertat de les fam√≠lies que viuen a pobles on no hi ha cap centre de secund√†ria per decidir si paguen el transport perqu√® els seus fills i les seves filles puguin cursar batxillerat i formaci√≥ professional?

Joana Llu√Įsa Mascar√≥ Meli√†, diputada i presidenta del PSM-Entesa Nacionalista
Ě
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: