"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 21/09/2006

No n’hi caben mésMaria Antònia Munar s’ha sumat a les veus d’alarma: a Mallorca ja no hi cabem! Sembla que ara tocaria entonar un mea culpa i, sobretot, prendre alguna mesura. Les competències que té en ordenació del territori donen molt de joc, com també turisme o obres públiques. Idò no. La Presidenta no fa comptes fer res. Al contrari, continuarà amb el desenvolupisme salvatge. Això sí, mirarà de camuflar-ho amb declaracions contundents i donant la culpa a tots els altres, sobretot al PP, al cap i a la fi és l’argument més versemblant. Però si és ella qui hi pacta i el model urbanístic l’han fet plegats!

El principal objectiu dels criteris per a la redacció del Pla Territorial (1999) era la “contenció i estabilització del creixement de població”. Però UM i PP ho giraren damunt davall i ara el Pla permet més de 500.000 habitants més; crea urbanitzacions del no-res (un incomprensible nou nucli a Marratxí, que ja en té més de 20), mantén Muleta, Regana, Cala Blanca; torna arrera desclassificacions (4.000 places només a Sa Ràpita), etc., etc., i esperau a veure la febre urbanística que segueix sempre les autopistes.

El ritme és frenètic. Tothom ho sap, i no perquè li hagin contat, sinó perquè ho veu cada dia. Mallorca viu una metamorfosi. I el que vendrà. Si ara no hi cabem, què serà en haver culminat el model de Munar?

I se’ns vol fer creure que la culpa és dels ajuntaments que no s’adapten al Pla Territorial! O d’una llei del sòl que no ha arribat a néixer. O d’unes empreses dolentotes... Per l’amor de déu! Són PP i UM que aposten descaradament per la construcció i per batre rècords de turistes. Així que, segons Munar, l’únic problema són els immigrants. No hi ha dubte que la capacitat d’acollida és limitada, en més d’un sentit, però qui en fa la crida amb el model econòmic no pot sortir a dir que “no hi cabem” i quedar-se tan ample.

Ja n’hi poden destinar de mitjans (i ho fan amb doblers de tots els mallorquins) per intentar presentar UM com a sensible a la destrossa territorial, la que ella ha planificat, perquè és una roda de molí tan grossa que és difícil que hi combregui ningú.

Antoni Alorda Ă©s portaveu del PSM al Consell de Mallorca
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: