"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 25/10/2006

PER QUÈ EL PACTE DE PROGRÉS NO VA SALVAR MALLORCA?

Article de Nanda Ramon, vicesecretària general del PSM-Entesa Nacionalista, publicat a tribunamallorca.catEl passat dia 17 d’octubre, la Plataforma Salvem Mallorca va defensar en el Parlament de les Illes Balears, a través del seu portaveu Macià Blàzquez, la “Proposició de Llei per la qual s’aproven mesures d’emergència en matèria d’ordenació del territori”.

Es tractava d’una Iniciativa Legislativa Popular, presentada al Parlament amb el suport de 30.000 signatures, que demanava una actuació decidida en matèria de protecció de territori i que proposava, entre d’altres coses, impossibilitar l’ampliació de l’aeroport, racionalitzar l’ampliació o construcció de ports esportius, no construir més camps de golf, declarar la Serra de Tramuntana i Es Trenc–Salobrar com a Parcs Naturals, protegir el sòl rústic... ah! i salvar la Real!

Els diputats del senyor Matas varen impedir amb el seu vot que la Proposició de Llei ni tan sols fos presa en consideració, de manera que acabava així la curtíssima vida parlamentària d’una iniciativa que bullia des de feia mesos als carrers.

El debat de la cambra, com és habitual, va posar de manifest les enormes dosis de cinisme que acompanyen sempre les al·locucions del Partit Popular. En aquesta ocasió, el sr. Huguet, l’encarregat de fer el paperot, va dir que la seva formació no donaria suport a la tramitació perquè no volia veure-la desvirtuada en els posteriors tràmits parlamentaris que, és clar inclourien les esmenes dels populars i, per tant, quedaria feta un nyap i ja no la coneixeria i el GOB que la va parir.

Després d’aquests sofismes i altres proeses oratòries, va passar a donar branca als diputats del PSOE, fins al final de la seva intervenció. Escenificava així a les mil meravelles el bipartidisme que duen a la sang i el menyspreu que senten per les plataformes que seguien encara de cos present un debat tan partidista com el d’un dia qualsevol. Era evident que no havien entès res. O que ho havien entès massa bé.

En un moment determinat, amb la seva contundència habitual, el senyor Huguet va demanar als diputats socialistes per què –si aquestes propostes eren tan bones– no les havia executat el Pacte de Progrés des del Govern. Això, pensàvem tots des de la tribuna de convidats. Per què?

El senyor Antoni Alorda, flamant diputat del Grup Parlamentari del PSM, va respondre des del seu escó de manera prou eloqüent: va assenyalar ostentosament els tres diputats d’Unió Mallorquina. Per cert, amb la senyora Maria Antònia Munar absent, com de costum. És lògic: només es debatia com salvar Mallorca. Res que a ella li pogués semblar mínimament interessant. 
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: