"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 16/12/2006

La seva corrupció, la nostra precarietat

Article d'Antoni Noguera, secretari general dels JEN-PSM, publicat a Diario de Mallorca."Andratx, la justicia y la contaminación política" impressionant l´article de Javier Ureña de Noves Generacions amb un llenguatge molt poètic i propi del territori del Senyor dels Anells (yermos mesetarios, valles pirenaicos, páramos centrales) però extrapolat a l´Estat Espanyol. El fil conductor d´aquest interessant article reivindica la parcialitat dels poders jurídics per fer una tria d´on destapar els escàndols amb un rerafons electoralista.

El que passa és que aquest jove té una visió miop important amb moltes diòptries peperils, ja sabem el "morbo" que tenen PP i PSOE de comprar el berenar a la nostra Terra per després anar a Madrid a menjars-se´l (com l´Estatut), però el que no pot ser és que parli dels molts Cienpozuelos corruptes de l´Estat i s´oblidi de Llucmajor, ses Salines, Santa Margalida, Ciutadella, Inca, Felanitx, Sant Antoni... fins arribar a un total de 17 ajuntaments governats pel PP. Aquesta és la hipoteca que ens afecta directament, la de la destrucció del territori, la de les requalificacions antinaturals, la de la Mallorca negra i sobretot amb el títol que ocupa aquest article, la de la precarietat juvenil del nostre jovent.

Com podem culpar de les dificultats per les quals travessam els i les joves a gent que se enriqueix de forma deshonesta a les institucions? Senzill: la corrupció és el resultat o la guinda del pastís de la forma de gestió política antipersonal i de creació de riquesa desmesurada que no pensa amb la gent del país, només amb el negocis generadors de lucre que van en contra de la dinàmica natural i sostenible de la nostra illa i de les seves persones. I aquest model de gestió amb la corrupció com a punta de llança sí que és el culpable de les nul·les polítiques juvenils d´aquest Govern.

Quina és la nostra realitat? Encapçalam els primers llocs amb habitatge més car, amb embarassos no desitjats i amb contagis de sífilis i gonorrea. I lideram amb contundència l´abandonament d´estudis, avortaments i infectats de sida. I quines són les polítiques juvenils per aquest panorama? Unes guies sexuals censurades, una hipoteca jove a la qual només poden acollir-se tres de cada deu joves i, el més sagnant de tot, és que no tenim un Pla de Joventut que marqui les directrius de les polítiques que van encaminades cap el món juvenil i les seves particularitats.

La vergonya aliena d´aquest model del PP que ens esquitxa en el nostre projecte de vida comença a ser una lacra que fa que el nostre desenvolupament personal en l´etapa juvenil sigui un malson en format de precarietat integral. S´ha de dir prou. Prou a l´especulació, prou als contractes de merda, prou a la censura, prou als prejudicis juvenils, prou a acabar de pagar la hipoteca quan anem amb l´Imserso de vacances a Marina d´Or, prou a la precarietat juvenil!

Hi ha una gran sirena vermella que des de fa molt temps llança SOS. És el cor de Mallorca que té una metàstasi en format de PP. Joves alçem el cap, baixem al carrer, participem i lluitem per una Mallorca verda i jove. Encara hi som a temps! 
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: