"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/02/2007

El Bloc per Mallorca presenta les línies generals del seu programa d´educació

Biel Barceló i Miquel Àngel Llauger, amb el suport de mestres, han presentat les línies generals del programa d´educació. El model d’escola que proposa el Bloc és un model inclusiu, on tothom hi té un lloc amb independència de les seves condicions personals i les seves necessitats educatives.



Biel Barceló i Miquel Àngel Llauger, amb el suport de mestres, han presentat les línies generals del programa d´educació. L’accés de tots a una educació vertaderament gratuïta, la formació del professorat, la integració i l’atenció de la diversitat d’alumnat i la participació democràtica de tots els membres de la comunitat educativa són patrons de mesura d’aquest programa
El model d’escola que proposa el Bloc és un model inclusiu, on tothom hi té un lloc amb independència de les seves condicions personals i les seves necessitats educatives, que treballa per al desenvolupament integral de les persones, per la convivència democràtica, l’assumpció de responsabilitats i obligacions, i per la igualtat d’oportunitats. El model del Bloc combatrà especialment tot intent de segregació de l’alumnat per raons de gènere, origen, religió o llengua.

Els objectius polĂ­tics del Bloc en aquesta legislatura sĂłn:
ConstituĂŻr un Govern que treballi al costat dels ensenyants i de la comunitat educativa, no en contra seva.
Dotar l’ensenyament del finançament que necessita.
Garantir el compliment de la Llei de NormalitzaciĂł lingĂĽĂ­stica.-
Avançar en la gratuïtat de l’ensenyament.
Estendre l’educació infantil pública (0-6).
Escolaritzar el 100% de la poblaciĂł de 3 a 16 anys.
Lluitar contra l’abandonament dels estudis.
Augmentar les plantilles i millorar les infrastructures.
Desmantellar els ghettos escolars.
Integrar la immigraciĂł.
Millorar l’ensenyament de llengües.

Els nostres compromisos es desplegaran d’acord amb aquest calendari:
En el primer any:
1. Garantir el compliment de la Llei de normalització lingüística vigent, aprovada per unanimitat, i dels decrets de mínims com a base per a un consens que permeti avenços en política lingüística.
2. Aprovar una llei de finançament de l’ensenyament. Donar prioritat pressupostària de l’educació, juntament amb la sanitat i el transport com a serveis públics essencials.
3. Defensar des del primer dia les competències exclusives del Govern de les Illes Balears en Ensenyament.
4.•Reclamar la transferència del sistema de beques, amb la dotació actualitzada, per acostar-ne la gestió als usuaris i fer-ne un ús adequat a les particulars necessitats de la nostra societat.
5. Aconseguir la gratuïtat del transport escolar en l’educació postobligatòria (Batxillerat i FP).
7. Negociar la implicació econòmica de l’Administració central perquè assumeixi la seva quota de responsabilitat en el finançament del sistema educatiu de les Balears. L’Estat s’ha de comprometre més activament a l’hora de donar resposta a la immigració a les Illes Balears, la més elevada de l’Estat, en dos sentits:
- Un Pla d’infrastructures.
- L’acollida escolar de la població nouvinguda.
8. Millorar les plantilles com a base per a la reducció de les ràtios i la implantació de mesures que permetin millorar la qualitat de l’ensenyament.
9. Establir una correspondència real entre els títols educatius i els coneixements que acrediten.
10. Obrir el diĂ leg amb la comunitat educativa i amb totes les forces polĂ­tiques parlamentĂ ries.
11. Cercar pactes educatius amb voluntat de consens i estabilitat.

Al llarg de la legislatura:
1. Incrementar el pressupost educatiu amb l’objectiu d’assolir, gradualment, el 6% del PIB balear en el termini màxim de dues legislatures.
2. Impulsar una política d’escolarització socialment equitativa que atengui el caràcter únic de la xarxa d’ensenyament públic, amb independència de la titularitat dels centres educatius.
3. Avançar cap a l’escolarització del 100% de la població escolar de 3 a 16 anys.
4. Crear d’una xarxa pública d’escoletes per a l’etapa 0-3 anys.
5. Desplegar una política activa de creació, ampliació, millora i manteniment d’instal•lacions escolars.
6. Millorar en l’aprenentatge real i efectiu de les llengües oficials i impulsar el català com a llengua pròpia de les Illes Balears i, per tant, del sistema educatiu.
7. Aconseguir una millora real en l’ensenyament-aprenentatge de la primera llengua estrangera, sense que això vagi en detriment de l’aprenentatge de les llengües oficials. Cal ampliar el nombre d’hores que es dedica a l’aprenentatge de llengües estrangeres i millorar els recursos humans i materials que s’hi dediquen.
8. Afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral de la població. Amb aquest objectiu ens comprometem a millorar els serveis no escolars que es presenten en els centres educatius: menjadors, escoles matineres, activitats d’horabaixa, etcétera i prestar-los a uns preus adequats, assequibles i no excloents. Establir beques específiques per a aquests serveis.
9. Donar un ús social a les infrastructures escolars (patis, biblioteques, pistes esportives...) mitjançant convenis amb ajuntaments, consells insulars i entitats cíviques.
10. Gratuïtat del llibre de text a l’educació infantil, primària, ESO, Batxillerat i FP, sempre pel sistema del fons de préstec amb garantia de corresponsabilitat.
ť




      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: