"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 16/02/2007

Calablanca, as time goes by

Article d'Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, publicat avui a Ăšltima Hora.“Les coses essencials prenen valor a mesura que passa el temps”, canta En Sam a Casablanca. Si culmina la protecció de Cala Blanca, una cala verge del litoral andritxol, en serà una mostra. A la fi una bona notícia com a bé col·lateral dels casos de corrupció que envolten el PP i enfanguen el bon nom de Mallorca.

Després d’haver-s’hi negat obstinadament tota la legislatura, de votar-hi en contra mitja dotzena de vegades, d’afirmar rotundament que era impossible, irresponsable, fins al punt de ridiculitzar els defensors com a somia-truites; la dreta ha vist que no era una truita tan mala de fer, això sí, s’havia de trencar qualque ou.

No és moment de retrets, però convé no oblidar el procés per valorar justament el pes de la mobilització ciutadana, els mitjans de comunicació i l’ecologisme polític; i fer-ho veure als qui creuen que només els governs (o el capital) tenen poder. En democràcia, l’opinió pública també influeix i, a vegades, pot ser decisiva. Habermas mantén que és la força de l’opinió pública la que dugué la democràcia, no al revés. El cert és que si no ens haguéssim resistit, Cala Blanca ja estaria urbanitzada. Vos confessaré que jo fins i tot crec que si haguéssim fet servir el nom tècnic (part dels sectors 8-9 de Biniorella), en comptes de rebatiar-lo “Cala Blanca”, probablement no s’hagués protegit... tals són les exigències de la comunicació, de simplificar missatges i fer-los emotius.

Ara, com sempre passa, tothom s’atribuirà mèrits. La història es rescriu contínuament. Tenim-ho present i atenguem les convocatòries de les Plataformes Per Salvar Mallorca. La mobilització no guanya totes les batalles, ni és apropiada per aconseguir normatives generals (per això hi ha les eleccions), però sí que obté victòries, victòries importants, en la guerrilla dels topònims. En tot cas, mai és debades: només per mostrar que n’hi ha que no s’avenen a tanta destrucció, i a tanta corrupció, ja ho paga.

Com diria En Sam si cantés a Cala Blanca: “El món sempre darà la benvinguda als qui s’estimen (Mallorca), as time goes by”
ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: