"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/05/2008

Política Lingüística del Consell dóna suport a l'OCB per a la creació de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics

L'Oficina té per objecte recollir les queixes dels ciutadans quan no se'ls respecta el dret a utilitzar la llengua catalana, se'ls nega aquest dret o són perjudicats per exercitar-loLa vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, la directora insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, i el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, han anunciat aquest dimarts la col•laboració entre l’entitat i la institució per a la consolidació de l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics (ODDL), una iniciativa que té per objecte garantir el dret a utilitzar la llengua catalana en tots els àmbits i els serveis de les Illes Balears.

L’anomenada oficina, que tindrà la seu al local de l’Obra Cultural Balear (carrer del pare Bartomeu Pou, 31, bxs.), comptarà amb el suport econòmic de 91.000 euros de la Direcció Insular de Política Lingüística. Aquest pressupost es destinarà a consolidar el projecte de l’oficina pel que fa la ubicació definitiva, i també s’utilitzarà per a la creació d’un telèfon d’atenció gratuït i d’un espai web que servirà a tots els ciutadans i les ciutadanes per tramitar demandes, queixes o suggeriments, i per obtenir informació i assessorament.

L’ODDL té per objecte recollir les queixes dels ciutadans quan no se'ls respecta el dret a utilitzar la llengua catalana, se'ls nega aquest dret o són perjudicats per exercitar-lo i també per tramitar les queixes davant d'institucions públiques i/o privades i, quan és necessari, recórrer a la via judicial en defensa dels drets lingüístics.

Així mateix, l’oficina se’n carregarà de la realització d’estudis i informes sobre la situació dels drets lingüístics i també de presentar-los a la societat, i a les institucions administratives nacionals i internacionals, amb la finalitat de donar a conèixer la discriminació lingüística que pateixen els catalanoparlants en els seus territoris i crear maneres de pressió perquè aquests drets fonamentals siguin respectats. L’entitat servirà també per a divulgar els continguts dels drets lingüístics i defensar-los com el dret natural que té la societat de les Illes Balears.

L’ODDL comptarà ara amb un tècnic que s’encarregarà d’atendre i tramitar les demandes i també de confeccionar la memòria final, i es preveu també l’edició de materials diversos, com ara fulletons informatius, un butlletí digital mensual i una memòria anual.

A més de donar suport a l’ODDL, el Departament de Cultura i Patrimoni col•laborarà amb l’OCB en altres iniciatives, com la celebració de la Festa per la Llengua, la Nit de la Cultura, els Premis 31 de Desembre i altres activitats destinades a la dinammització cultural i lingüística. El suport del Consell de Mallorca en aquestes tres iniciatives és de 69.000 euros, que sumats als 91.000 euros que es destinen l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, ascendeix a un total de 160.000 euros.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: