"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/06/2008

Biel Barceló: "Air Berlin no ha entès res"

El portaveu del BLOC i secretari general del PSM-EN considera "totalment desmesurada i inexplicable" la reacci√≥ de la companyia a√®ria a la carta de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica en qu√® la instava a utilitzar el catal√† amb els clientsEl portaveu del BLOC i secretari general del PSM-EN, Biel Barcel√≥, ha instat la companyia a√®ria Air Berlin a "escoltar atentament els arguments del Govern" sobre el sentit de la carta que la directora general de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica, Margalida Tous (BLOC-PSM-EN), va enviar el passat mes d'abril a les companyies a√®ries convidant-les a utilitzar la llengua catalana en la relaci√≥ amb els seus clients. El president d'Air Berlin, Joachim Hunold, va contestar aquesta carta escrivint un editorial en la revista 'Air Berlin Magazin' en qu√® ataca el catal√† i la pol√≠tica ling√ľ√≠stica desenvolupada al nostre pa√≠s (i fins i tot assegura que el castell√† s'est√† convertint a les Illes Balears en "una llengua estrangera m√©s").

Barcel√≥ considera "totalment desmesurada i inexplicable" aquesta reacci√≥, i critica l'actitud de la companyia, hostil envers el catal√†. El dirigent del BLOC destaca que el to de la carta enviada per la directora general era en tot moment positiu, i que en ella s'expressava l'oferta de col‚ÄĘlaboraci√≥ des de les institucions de Balears amb la companyia per tal de potenciar l'√ļs del catal√†.

El portaveu del BLOC considera que Margalida Tous i el president Francesc Antich s'han de reunir aviat amb els responsables d'Air Berlin "per explicar-los amb calma quina √©s la realitat socioling√ľ√≠stica de les Illes Balears i quina √©s la pol√≠tica ling√ľ√≠stica del Govern, perqu√® Air Berlin ha demostrat que no ha ent√®s res, i que desconeix totalment la nostra realitat".

Biel Barcel√≥ ha negat que el Govern hagi de demanar perd√≥ a la companyia, com pret√©n el PP: "el Govern no ha de demanar perd√≥ per res. Qui ha de reconsiderar la seva actitud √©s Air Berlin, que el que ha de fer √©s escoltar atentament els arguments del Govern i posar fi a aquesta pol√®mica, que no beneficia ning√ļ: ni la llengua catalana, ni Air Berlin, ni el Govern de les Illes Balears.ĚEnllaÁos

Carta de la Direcci√≥ General de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica al president d'Air Berlin


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: