"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/10/2008

El Senat d贸na suport a la reivindicaci贸 del BLOC perqu猫 el Govern espanyol retorni els Bous de Costitx

La moci贸 presentada pel senador Pere Sampol s鈥檃prova amb l鈥櫭簄ic vot en contra del PSOEEl Senat ha aprovat la moci贸 presentada per el senador auton貌mic del BLOC, Pere Sampol, que insta el Govern espanyol a retornar els Bous de Costitx i dipositar-los al Museu de Mallorca. La proposta ha estat aprovada a la Comissi贸 de Cultura del Senat, amb el suport de tots els grups parlamentaris, amb l鈥櫭簄ica excepci贸 del vot contrari del PSOE.

El senador auton貌mic qualifica d鈥"hist貌ric" que hi hagi un mandat del Senat que insti al Govern espanyol a la devoluci贸 dels caps de bous i a l'habilitaci贸 del Museu de Mallorca per a la seva exposici贸. Sampol considera que la decisi贸 de la Cambra Alta 茅s 鈥渄e vital import脿ncia, ja que 茅s una determinaci贸 democr脿tica i, per tant, vinculant per al Govern de l鈥橢stat鈥.

Els caps de bous de Costitx s贸n unes peces de bronze d鈥檃lt valor arqueol貌gic, que es van descobrir casualment l鈥檃ny 1895 al santuari talai貌tic de Son Carri贸. Sis mesos despr茅s del seu descobriment, el conjunt va ser adquirit pel Ministeri de Foment i assignat al Museu Arqueol貌gic Nacional de Madrid, on continua dipositat.

Cr铆tica al PSIB-PSOE

D鈥檃ltra banda, el diputat del BLOC Antoni Alorda ha manifestat la satisfacci贸 de la formaci贸 per l鈥檃provaci贸 de la moci贸, tot i que ha criticat el vot contrari del PSOE. 鈥淐onvidam el PSIB-PSOE a reconsiderar la seva postura, i a treballar perqu猫 l鈥檃cord adoptat pel Senat es pugui materialitzar鈥.

Alorda ha instat Francesc Antich, secretari general dels socialistes, a aplicar les tesis federalistes que ha defensat en una confer猫ncia p煤blica recentment: 鈥渟i 茅s vere que hem d鈥檈ntrar en una l貌gica federal, i no 茅s pura ret貌rica, aquest cant al federalisme hauria de tenir conseq眉猫ncies pr脿ctiques. Una d鈥檃questes conseq眉猫ncies hauria de ser acabar amb la concepci贸 centralista de la gesti贸 dels museus estatals i el compliment d鈥檃quest acord del Senat perqu猫 els Bous de Costitx tornin al Museu de Mallorca鈥.Enlla鏾s

Intervenci贸 de Pere Sampol davant la Comissi贸 de Cultura del Senat
Moci贸 del BLOC pel retorn dels Bous de Costitx a Mallorca


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: