"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 29/10/2008

Biel Barcel贸: "Bartomeu Vicens ha d'abandonar el seu esc贸 per tal que el Parlament recuperi la credibilitat i la dignitat"

El secretari general del PSM-EN i portaveu del BLOC considera que mentre no dimiteixi aquest diputat, que ha estat susp猫s de milit脿ncia a UM per la seva imputaci贸 en el cas Son Oms, el Pacte ha de continuar governant en minoriaEl PSM-EN considera que el diputat Bartomeu Vicens, imputat per delictes de corrupci贸 en el cas Son Oms i per al qual la fiscalia anticorrupci贸 demana pres贸 cautelar, ha d'abandonar el seu esc贸 per tal que el Parlament recuperi la credibilitat i la dignitat.

El secretari general dels nacionalistes i portaveu del BLOC, Biel Barcel贸, ha valorat "postitivament" el gest d'Uni贸 Mallorquina de suspendre de milit脿ncia Bartomeu Vicens. "UM va fer una primera passa quan va destituir Bartomeu Vicens com a portaveu, i ara ha fet una passa m茅s en suspendre'l de milit脿ncia". Tot i aix铆, Barcel贸 considera que "el PSM-EN el que planteja 茅s que Bartomeu Vicens ha d'abandonar l'esc贸, per 猫tica pol铆tica i perqu猫 el Parlament recuperi la credibilitat i la dignitat: una persona en la situaci贸 processal de Vicens no ha de ser diputada. A m茅s, ara que no 茅s militant d'UM nom茅s es representa a ell mateix, i per tant la seva situaci贸 茅s insostenible".

Biel Barcel贸 ha reconegut que, si Bartomeu Vicens continua sense dimitir, la situaci贸 pol铆tica esdev茅 "complicada", ja que el Govern de Pacte progressista i nacionalista queda en minoria (PSOE, BLOC-PSM-Verds, Eivissa pel Canvi i UM sumen 29 vots, front als 28 del PP, el diputat d'AIPF i Vicens). Tot i aix铆, el dirigent nacionalista afirma que l'acci贸 de govern ha de continuar: "el Govern t茅 molts projectes importants en marxa, i no s'ha d'aturar".

Pel que fa als eventuals suports parlamentaris del Govern a partir d'ara, el secretari general del PSM-EN i portaveu del BLOC considera que ara les forces del Pacte no han de negociar amb Bartomeu Vicens. Tamb茅 ha advertit que el PP t茅 tres diputats imputats en diferents causes judicials (en refer猫ncia a Josep Juan Cardona, exconseller de Comer莽, Ind煤stria i Energia, imputat pel cas CDEIB, Catalina Soler, exbatlessa de Felanitx, imputada pel cas cavallistes, i Jaume Font, imputat pel cas Pla Territorial): "el PP no est脿 en condicions de donar lli莽ons a ning煤", ha sentenciat Barcel贸.
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: