"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/12/2008

El PSM-EN homenatja Jaume Serra

Els nacionalistes recorden l'històric militant antifranquista en el desè aniversari de la seva mortEl PSM-EN va retre ahir homenatge a l’històric militant republicà, nacionalista i antifranquista Jaume Serra, en el desè aniversari de la seva mort. L’acte va omplir l'Espai de Cultura Can Alcover de Palma, al qual van acudir nombrosos militants i simpatitzants del PSM-EN, així com amics de l'homenatjat.

Hi varen intervenir el secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, l'exsecretari general Mateu Morro, el secretari general dels Joves d'Esquerra Nacionalista, Joan Ferrà, i l'històric militant republicà i represaliat polític durant el franquisme Llorenç Noguera, a més de la vídua de Jaume Serra i també militant socialista i nacionalista, Magdalena Nebot (qui va rebre un present de la mà de Biel Barceló). L'acte, que fou presentat per Magí Moranta, comptà també amb la lectura de poemes a càrrec del poeta i exregidor del PSM-EN a Palma, Joan Perelló.

Els impulsors de l'homenatge varen recordar que Jaume Serra va ser un destacat militant republicà i antifranquista, membre de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU), de les quals va ser secretari d'organització. Va ser detingut i processat el març de 1948 junt amb un centenar llarg de companys, en una acció policial que escapçà el moviment clandestí de la resistència mallorquina al franquisme després de la guerra civil. També va conèixer l'exili, que el va dur a Algèria i a París. En tornar a Mallorca va militar al PSM-EN.

Jaume Serra tambĂ© va ser una persona molt vinculada als joves del partit. La seva empenta, entusiasme i militĂ ncia va fer que els joves el considerassin un mĂ©s, fins al punt de fer-lo president d'honor. A mĂ©s, les jornades de formaciĂł dels JEN duen el seu nom.ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: