"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 26/07/2010

'Que ve el Sr. Llop!'

Article d'Antoni Alorda, diputat del PSM-BLOC, publicat a IBdigital.net"Hem hagut de venir nosaltres a resoldre els problemes”, ens enflocaren, coincidents, PP i UM, mentre aprovaven dar via lliure a urbanitzacions a vorera de mar a Eivissa o un camp de golf sobre un espai natural protegit...

 

A Llauger li vengué al cap el mític solventador de problemes de Pulp Fiction, Mr. Wolfe (que, en el doblatge, per mantenir el joc de paraules, traduïren per Sr. Lobo). Se’n recorden de la impactant autopresentació de Harvey Keitel: “I’m Mr. Wolfe. I solve problems.”?

 

Però, si aquesta era la solució, quin havíeu dit que era el problema? Per a PP i UM, és que a Eivissa (és una norma només per a Eivissa) queden solars inedificables en enclavaments del litoral, terrenys rústics entre terrenys urbans. Hores d'ara ni sabem de quins espais parlam, d'entrada, pretenen afectar terrenys de Platja den Bossa i cala Tarida que avui són rústics per declaració judicial en sentències guanyades pel GEN-GOB, tot i que el PP havia fet dues lleis (la 8/03 i la 10/03) a fi de poder colmatar les urbanitzacions irregulars; però també afecta Ses Variades i potser d’altres indrets.


Justament feia pocs dies que Greenpeace havia dit que “el problema” era que havíem malmès massa costa, una anàlisi compartida més enllà de l’ecologisme...


A Son Bosc, “el problema” és que el Govern en preserva els valors ambientals, atenent la demanda d’informes tècnics i autoritats científiques, i havia gosat suspendre una llicència per un golf. La solució de PP i UM és una llei que pretén prohibir protegir un espai natural protegit: insòlit. Potser el precedent mundial més semblant és la reducció de parcs naturals de... Jaume Matas. Faran el mateix per la llicència de Ses Covetes? Bé, no dem idees i confiem que no se’n surtin.


La recepta contra la crisi és construir a vorera de mar i espais protegits?


Aquesta deriva esbojarrada posa en qüestió l’oportunitat de la via legislativa per agilitzar equipaments. Naturalment que no té sentit mesclar en un totum revolutum un hospital o uns jutjats amb l’urbanisme a la carta per iniciatives privades, però l’ús pervers del precedent recomana altres plantejaments.


Enmig del drama de mesures tan radicalment contràries als signes del temps, cal agrair que els llops es llevin la pell de mè (bé, els homes-llop, que el germà llop no en té culpa de res). Tot i que, a les Illes Balears, fa estona que tothom pot sabre qui és qui en ecologia... i en licantropia.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: