"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 24/08/2010

'Investigacions sobre compra de vots'

Article d'opinió del diputat del Bloc 

Arran de la investigació sobre compra de vots per part d'UM, Melià 1.- acusa tots els partits de pràctiques clientelars amb diferents col·lectius, en especial els dels immigrants. Tots els partits. Retinguem que, malgrat ell parla de clientelisme, el context és una acusació per compra de vots... 2.- Respecte de les pràctiques d'UM, no adopten mesures al·legant la sagrada presumpció d'innocència; això sí, 3.- ell, la nova etapa d'UM, ens recorda que ha rebutjat "de manera categòrica" totes les pràctiques clientelars (novament s'entén que "haberlas habíalas")

 

En resum, Melià diu: tots els partits (inclòs el seu) dugueren a terme pràctiques "clientelars" amb els immigrants el 2007 (entenent "clientelars" en un sentit molt peculiar de captació de vot directe), tot i que, pel que sembla, només hi ha testimonis i una investigació judicial que afecta UM; de llavor ençà, Melià i UM condemnaren aquestes pràctiques en el darrer congrés; ergo, podem concloure que l'únic partit que, avui, rebutja clarament les pràctiques clientelars és la UM de Melià, els altres (és de suposar) continuaran fent les malifetes a les que estan avesats!

 

És fantàstic: investiguen UM per compra de vots, UM seudoconfessa pràctiques estranyes, que atribueix a tothom i afirma que ells han reaccionat (amb una condemna a un document, sense depurar responsabilitats per respecte a la presumpció d'innocència fins que no hi hagi un pronunciament judicial), i mantenen a l'aire l'acusació gratuïta, com qui no diu res, contra tots els altres!!!

 

Una acusació sobre compra de vots, amb les declaracions que s'estan produïnt, és una qüestió prou greu com per merèixer una altra mena de reacció. Curiosament, Melià havia declarat feia pocs dies que la política està profundament desprestigiada, valenta contribució la d'aquestes declaracions.

 

Per demostrar que no sempre tothom ho veu igual, deix constància que avui Miquel Payeras fa un panegíric de Melià precisament detacant la seva reacció davant les acusacions sobre la compra de vots (l'intent de fitxatge de Biel Company d'Asaja, és l'altre motiu). De passada, Payeras, que sovint fa indicacions de com hauria d'haver funcionat el Bloc, aprofita per destacar que, juntament amb Melià (que salva sobretot per la seva defensa de la presumpció d'innocència), només hi ha un altre polític que doni la talla en els assumptes vergonyosos, Lladó (que no em sona que hagi fet tanta bandera de la presumpció d'innocència...). Melià i Lladó, models de reacció contra la corrupció enfront de la inèpcia de tots els altres, una altra manera de veure-ho.

 

Encara una altra: Grosske diu en el seu blog que només EU s'ha compromès en un document escrit.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: