"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 31/08/2010

'Lleialtat, respecte i transparència'

Article d'opinió d'Eduard Riudavets, diputat del PSM-VerdsNo és fàcil governar en coalició. Però, sens dubtes, ho consider profitós i saludable. L’esforç de diàleg evita dogmatismes, imposicions i temptacions de passar l’aprimadora.

 

Ara bé, la dificultat existeix. És innegable. Calen cessions, en ocasions cirurgia fina i l’acceptació –de tant en quant- d’empassar-se un glop mal de beure. Però, per sobre de tot, malgrat virtuts i defectes dels govern en coalició, són necessàries per un bon funcionament una sèrie de “condicions”.Quines són?. Es poden resumir en tres paraules: lleialtat, respecte i transparència. I això tant si parlam de Govern com de Consells o Ajuntaments.

 

Lleialtat. Significa, en llenguatge planer, que qualsevol actuació s’ha de dur a terme previ consens entre els socis de govern.


Respecte. Respecte als espais polítics de cada partit, sense interferències ni invasions dels respectius àmbits d’actuació o de la seva projecció pública.


Transparència. No es poden tolerar ni racons de foscor ni decisions amagades.

 

Condicions possible, condicions necessàries, condicions efectives. Només així es fa camí. Un govern plural és garantia de cooperació i d’atenció a les distintes sensibilitats de la ciutadania. El PSM-Entesa Nacionalista té anys d’experiència de govern en coalició amb resultats- al meu parer- clarament positius.

 

A més si observam –només per posar un exemple- la prepotència, el menyspreu per la discrepància, la imposició constant i la manca de diàleg amb que va governar Matas, amb la seva majoria absoluta durant la passada legislatura, és inevitable concloure que un govern de coalició –per molt difícil que sigui- és un bé dels déus. És simple però cert.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: