"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 09/09/2010

'Volen baixos...'

Article de Biel Barceló, secretari general del PSM-EN i portaveu del BLOCEls tords volen baixos dins la dreta del nostre país. Aquesta legislatura hem vist com els casos de corrupció esquitxaven als líders i part dels dirigents dels dos partits que governaren la passada legislatura (i ja hi ha sentències condemnatòries, per tant fets confirmats en alguns casos). Això ha fet que el nou cap del PP s'hagi vist obligat a posar un llistó molt alt per estar a les llistes d'aquest partit: en queden exclosos els imputats. Un llistó que no aplica ni té intenció d'aplicar el seu partit a nivell estatal (cas valencià, per exemple), i que a nivell de Balears (tant a Mallorca com a Eivissa) ha causat un bon rebumbori perquè els afectats no accepten la mesura. Alguns liders populars acusen JR Bauzá d'estar seguint un guió dictat per Delgado i aprofitar l'avinentesa per fer net en una clara lluita de poder interna.

 

S'ha de dir que les motivacions espenyen una molt bona intenció: la de regenerar el partit. Sobretot quan a tot això se li afegeix la manca de valentia d'entrar a les institucions. Bauzà, que ara tendria la oportunitat d'entrar al Parlament, fuig de la brega, i s'estima més quedar fora, a la reraguarda, en un lloc segur i a on els esquitxos de l'esgrima parlamentari (en la qual segur que encara està verd) no li arribaran.

 

Mentrestant, les acusacions de manca d'autonomia balear que provenen del propi partit (acusen a Bauzà d'estar massa a les ordres de Madrid i dels sectors més espanyolistes), lliguen per alguns amb projectes regionalistes provinents de la sangria provocada a UM per devers Campos. Tot plegat segurament té poca consistència però no deixa d'esser molt significatiu.

Enllaços

Blog de Biel Barceló


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: