"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 15/09/2010

'Una enquesta electoral d'última hora'

Article d'opinió d'Antoni Alorda, diputat del PSM-BLOCUna enquesta d’UH dóna pistes de per on van els tirs electorals.

 

El PP es mantén, fins al punt que podria recuperar la majoria absoluta. La ventada d’escàndols no els escambuixa gaire, però falta avaluar les recents i profundes divergències en la direcció, i com acaba tot. Bauzà vol justificar els canvis en les llistes com la seva reacció a la corrupció. No cola. Jaume Font és bo avui com a número u del PP al Consell de Mallorca però no ho és per anar de 25 a una candidatura? Bauzà tria imputats per a la seva executiva, però no en vol a llistes? Mentrestant, el PP (i el PSOE) vota contra la iniciativa de Sampol de què els jutges puguin suspendre cautelarment els càrrecs públics, diuen que és "perillosa". Perillosa per a qui?

 

El PSOE puja. Tot i la caiguda i descrèdit de Zapatero, el PSIB replega el vot progressista. Segons ells diuen, modestos, són l'únic partit unit i amb lideratge. A l'hora, Blanco diu que baixarà la bonificació als illencs en transport aeri. La mesura precisa del vot dels diputats que militen en el sois dissant únic partit unit que hi ha a Mallorca i que té un lideratge sòlid, el d'Antich, un líder que defensa que no es toqui el descompte als residents... Què faran els seus "subordinats" a Madrid? Aquesta és la unitat i el lideratge que ens resultarien útils. Com ho serien en el finançament i el dèficit fiscal; en tantes coses...

 

El PSM (coaligats a Mallorca amb Iniciativa-Verds i a Menorca amb Els Verds), es mantén com a tercera força, enfora dels dos grans. El nacionalisme progressista i l’ecologisme tenen un espai consolidat, amb potencial, però sense remuntades.

 

UM baixa significativament, a la frontera, amb un sol diputat. Segons l’enquesta, la resta de partits queden fora de les institucions.

 

Les enquestes són enquestes, però ensumen les tendències: el bipartidisme estatal empeny i hi ha pocs, molt pocs espais polítics amb prou suport popular per entrar al Parlament. Espais que tenen representants ben definits. Tot i que sempre hi ha qui anuncia tenir la fórmula per arrossegar masses, el mapa polític és caparrut, tret de terratrèmols, que la demoscòpia detecta, posem l’efervescència que viu Catalunya o si, aquí, l’escorament del PP acabés provocant moviments sísmics.

 

L’enquesta no avalua l’abstenció, creixent. Decisiva. Naturalment, el poble mana i, en haver acabat, comptarem.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: