"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 15/09/2010

'Diada de Catalunya 2010 en calent'

Article d'opinió de Conxa Fortesa.



A continuació podeu llegir l'article d'opinió que Conxa Fortesa ha publicat aquesta setmana, concretament el dia 15 de setembre, al Diari de Balears sobre la presència del PSM-EN a la Diada a Barcelona: 

 

Acab d'arribar de la manifestació i escric amb els peus en remull perquè estic rebentada, i no és la cançó d'Ossifar de la Porcella i el civil. Cada any per fidelitat i per convicció em retrob amb els companys del PSM que acudeixen a la Diada de Catalunya. Entre el jovent supòs que som un fòssil de la història, però em tracten molt bé i enguany fins i tot m'han encolomat una bandera, m'he assegurat que no fos de les Joventuts del PSM, ja que haguera estat d'un ridícul històric. Però el garrot de la bandera m'ha anat molt bé per fer-la servir de gaiato quan l'artrosi em menjava la cama. Amb ells sempre m'ho pas molt devertit. Enguany molt millor que l'any passat. Hem estat un grup de gent exòtica que hem hagut de pactar amb no sé quina gent per trobar un espai. Anàvem per amunt i per avall plegant i desplegant pancarta. Els xeremiers, genials, han tocat des del himne del Barça, passant per la Internacional i Sor Tomasseta.

 

No ha faltat la bandera mallorquina amb castellet inclòs, que ha servit al company Magí Moranta perquè el morat no li torràs el clotell al dinar de germanor organitzat per l'Òmnium Cultural, una fideuà molt bona però davall un sol que torrava el cul a les llebres. En Magí ha fet un collage amb l'estelada i la bandera del castellet que feia mirera i l'ha passejat per tota la manifestació. Els mallorquins tenim molt d'èxit a Catalunya. La majoria de catalans antics hi han anat de viatge de noces o han fet el servei militar al CIR 14 i tenen una visió molt romàntica de les "Illes". Avui hi ha hagut una vertadera fal·lera per fer-nos fotos. Hem estat vertaderes estrelles. Servidora fa més de trenta anys que és a Catalunya i coneix bé la gràcia que feim als catalans. Ens estimen molt, però la majoria no ens entenen i ens consideren com a germans petits.

 

I no parl que no entenguin com xerram. Servidora no ha mudat de parlar i no tenc cap problema.

 

La majoria de catalans, i en particular els barcelonins, sobretot, no ho acabem d'entendre. Parlam un català molt més pur que ells i encara es permeten el luxe de corregir-nos. Crec que tots els mallorquins que vivim a Barcelona hauríem de posar-nos d'acord i donar lliçons de català als barcelonins i ensenyar-los a parlar català com pertoca. Crec que és una tasca a fer. Fer-los entendre que a Mallorca no es parla un dialecte del català barceloní, anomenat mallorquí, i que la nostra llengua és la catalana com la seva i el barceloní només és una forma dialectal de la llengua catalana com la nostra, i no de les millors per cert. Ni més ni pus.






      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: