"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/09/2010

El BLOC treu endavant mesures de rebuig contra les retallades socials del govern espanyol

El Parlament ha aprovat les PNL de la coalició d'esquerra nacionalista per manifestar el rebuig al pla d'austeritat de ZP la vigília de la vaga general
El grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds ha aconseguit que el Parlament de les Illes Balears aprovi avui rebutjar les polítiques de retalles socials que ha impulsat el govern espanyol de José Luís Rodríguez Zapatero.


D'aquesta manera han rebut el suport de les altres formacions les tres Proposicions No de Llei que ha defensat avui el portaveu del BLOC, Biel Barceló, dins la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Parlament.


En primer lloc, s'ha donat el vistiplau a la PNL contra el Pla de retallades socials del govern espanyol, en la qual la Cambra balear insta al govern de ZP a retirar el pla d'ajustament del pressupost pel fet de fer recaure el cost de la crisi sobre els sectors més dèbil de la societat (persones dependents, pensionistes, entre d'altres). Tots els punts de la proposició no de llei han rebut el suport d'un o altre partit, excepte del PSOE, però en el punt número 5, totes les formacions s'han mostrat en contra d'exigir una reforma tributària per tal de combatre el frau fiscal.


D'altra banda, el Parlament ha aprovat instar al govern espanyol a modificar l'Impost de Societats a fi de recuperar el tipus del 35% per a les societats amb base imposable més alta.


I finalment, la cambra balear ha mostrat la voluntat d'instar a l'executiu espanyol a emprendre de manera urgent una reforma de l'Impost sobre la Renda de Persones Físiques, a la vegada que crear un Impost sobre les grans fortunes que gravi el conjunt de la renda i patrimoni d'aquells ciutadans amb més recursos.


Documents

PNL Contra el Pla de retallades socials (81 KB)
PNL sobre la Reforma Fiscal (79 KB)
PNL sobre la Fiscalitat a les societats (81 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: