"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/09/2010

Els pressupostos espanyols són molt dolents per a les Balears

Els nacionalistes rebutgen els comptes que ha presentat avui el govern espanyol perquè perjudiquen greument a les Balears sobretot per les retallades en matèria de transports i serveis socials 

El PSM-Entesa Nacionalista considera que el projecte de pressupostos que avui ha presentat la ministra d’Hisenda Elena Salgado perjudiquen greument a les Balears principalment pel que fa a les inversions i en matèria de transports aeris. Aquests comptes agreujaran encara més la difícil sortida de la crisi econòmica, sobretot per la incidència en sector estratègics com el transport, i en conseqüència el turisme.

 

Els nacionalistes consideren inviable que el govern espanyol retalli 10 milions de la partida pressupostària dedicada als descomptes de residents després que el ministre de Foment s’hagi compromès a rebaixar les tarifes de navegació. A més, creuen que és contradictori i molt negatiu pujar les taxes aèries fins a un 7% mentre la previsió del creixement del trànsit aeri, i per tant dels ingressos, no passa del 3%.

 

Aquesta pujada de les taxes aeroportuàries, de fet, és una de les pitjors notícies que pot rebre el sector turístic després de dues temporades molt dures. Si s'acaba produint suposarà l'encariment dels bitllets d'avió ja que les companyies hauran de pagar més a l'administració, i això perjudicarà als ciutadans de les illes, però sobretot al nivell de competitivitat en els preus del sector.

 

Tot això, mentre avui s’ha anunciat que les Balears rebran un 16,5% manco d’inversió de l’Estat, fins als 454 milions d’euros. Una notícia especialment greu tenint en compte el dèficit acumulat en els darrers 30 anys en matèria d'inversions per part del govern espanyol, tant pel que fa a la renda per capita corresponent, com en comparació amb altres comunitats autònomes.

 

Tot plegat un despropòsit que obliga, encara més, a la nostra Comunitat a ajustar els seus comptes per intentar compensar les deficiències en les inversions estatals en matèria de salut i educació (on es retalla un 8% en cada partida), i en ajudes a la dependència i les famílies (un 14% en conjunt),.  i una rebaixa de 10 milions en els descomptes a residents en el transport aeri respecte el 2010, però més de 24 milions respecte els pressupostos de fa dos anys.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: