"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/10/2010

Sampol critica l’actuació de les Nacions Unides respecte els crims de genocidi de Ruanda

El senador del PSM-EN ha ofert aquesta setmana una conferència a Can Alcover per explicar els resultats de la protesta davant l’ONU, junt amb Joan CarreroAquest passat dimarts, el senador Pere Sampol va oferir una xerrada informativa junt amb Joan Carrero, president de la Fundació s’Olivar, per explicar els detalls que van motivar el viatge davant la seu de les Nacions Unides que van realitzar tots dos la setmana passada per reclamar la dimissió del president de Ruanda com a copresident dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

 

Sampol i Carrero, com a portaveus de la plataforma Prou Impunitat a Ruanda, tenen un ampli coneixement de la situació que viuen els habitants de la zona dels Grans Llacs, a l’Àfrica. Per això, des del primer moment en què l’ONU va nomenar el president de Ruanda, Paul Kagame, com a líder d’un projecte internacional per reduir la pobresa extrema al món, tots dos van iniciar una campanya per denunciar-ne la injustícia.

 

Sampol va recordar durant la xerrada el paper del secretari general de les Nacions Unides davant aquest nomenament, i el va titllar de còmplice de les barbaritats que s’hi ha dut a terme durant dècades i que encara avui en dia esn permeten per la falta d’implicació de les institucions internacionals que en teoria vetllen per la pau i la justícia al món, com l’ONU.


En tot cas, tant el senador nacionalista com el president de la Fundació s’Olivar van valorar molt positivament el viatge protesta ja que ha ajudat a seguir difonent la situació que es viu a la zona dels Grans Llacs.

 

Carrero, candidat en diverses ocasions al Premi Nobel de la Pau, ha liderat en moltes de les reivindicacions humanitàries a nivell mundial. Com a resultat d’aquesta dedicació, i durant el viatge que Sampol i ell mateix van realitzar a Nova York, el govern espanyol va sol·licitar la extradició d’un miliar ruandès acusat de genocidi. La Fundació s’Olivar, que ell presideix, de fet, va ser la responsable de la querella criminal contra aquest genocida l’any 1990.

 

La coincidència per tant d’aquesta notícia amb la presència de Carrero i Sampol a l’ONU ha multiplicat la importància de la protesta que han liderat en nom de la plataforma Prou Impunitat a Ruanda, i en representació de més d’un centenar d’organitzacions humanitàries i pacifistes.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: