"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 01/10/2010

Proposta d’usos dels camins d’accés a Planícia

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha enviat la proposta d’assignació d’usos i intensitat dels accessos a la finca de Planícia als ajuntaments d’Esporles, Banyalbufar, Puigpunyent i Estellencs
El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha enviat als ajuntaments afectats, la proposta d’assignació d’usos i intensitat als accessos a la finca de Planícia que permetran les actuacions de neteja i condicionament, assignació d’usos provisionals i la garantia de la lliure circulació de persones. Aquesta proposta és de caràcter provisional, fins que el govern no aprovi el Pla Especial que ho reguli.

 

La tasca del Departament de Medi Ambient té com a punt de partida els plànols i camins inclosos a l’annex III de la llei 10/2010 aprovats per al Parlament. Els camins que hi figuren són els que històricament intercomuniquen els municipis d’Esporles, Banyalbufar, Puigpunyent i Estellens. Així el Departament de Medi Ambient, ha enviat a aquests quatre consistoris la proposta d’usos provisionals per a la seva informació. Properament es presentarà al Ple del Consell de Mallorca una proposta d’acord per a la seva aprovació.

 

Així, i amb l’objectiu màxim de garantir la lliure circulació de les persones, adequada a la conservació dels valors naturals i culturals de la finca de Planícia, el Departament de medi Ambient regula el mitjà d’accés per als diferents itineraris i rutes garantint la seguretat dels usuaris i la conservació de l’entorn i les característiques dels camins.

 

En aquest sentit, cal remarcar que, en absència de competències en matèria de camins rurals, el Consell posa a l’abast dels Ajuntaments, que si són competents, els mitjans tècnics i jurídics, així com la coordinació necessària per a l’obertura de trams que ara mateix dificulten la realització d’itineraris de senderisme per Mallorca.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: