"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/10/2010

Coherència i racionalitat a la Platja de Palma

El PSM de Palma i Llucmajor han presentat avui els punts principals de les al·legacions que presentaran els nacionalistes al projecte de remodelació de la Platja de Palma per evitar destruir l’essència mediterrània de la zona 

La Federació del PSM-EN de Palma i l’agrupació del PSM-EN de Llucmajor han presentat avui al Torrent dels Jueus les al·legacions al projecte de Remodelació de la Platja de Plama. Joana Lluïsa Mascaró, com a portaveu de l’agrupació de Llucmajor i representant dels nacionalistes dins la Comissió política, i Toni Verger, com a  secretari general del PSM-EN de Palma, han comentat els aspectes més importants que s’han de modificar respecte l’actual projecte.

 

En primer lloc, i tal i com va reivindicar des del principi el PSM, s’ha d’evitar la destrucció dels carrers de Can Pastilla per construir un bulevard, perquè no respon a les necessitats de la zona i no està consensuat ni amb hotelers ni veïnats.

 

A més, els nacionalistes estan en contra de la construcció de la zona comercial de Ses Fontanelles. Després de la protecció de la zona humida, gràcies a l’actuació de la conselleria de Medi Ambient, és inassumible. Perquè suposa una agressió al patrimoni protegit dins la zona, i “en cap caps encaixa amb el model comercial del PSM”, segons ha matisat Verger. Mascaró, en el mateix sentit, ha afegit que el pla de reconversió de la Platja de Palma “ha d’intentar una altra forma d’abordar el teixit comercial que no siguin els grans centres comercials”.

 

En tercer lloc, el PSM proposa eliminar l’ús públic dels llits dels torrents i diferir la seva ordenació definitiva. Per això, i davant mateix d’un d’aquests exemples, Mascaró i Verger han afirmat que demanaran en les al·legacions que s’elaborin estudis hidrogràfics sobre els riscos d’inundació quan es planteja la construcció dins els llits dels torrents.

 

El trasllat de la zona comercial i de restauració a la segona línia de mar és un error. En aquest sentit, els responsables del partit a Palma i Llucmajor han reivindicar la necessitat de mantenir els usos de bars i restaurants i comerços a primera línia, a la vegada que serà primordial que s’impulsin iniciatives per reciclar i reformar els locals i la seva activitat.

 

Verger defensa amb fermesa la dinamització econòmica i cultural de la zona de la Platja de Palma a través de crear centres d’interès, però rebutja la construcció i creació de nous edificis singulars i centres d’interpretació, sense saber-ne la seva viabilitat o interès real que tindrien. Per això, el PSM està a favor d’alternatives demandades per la ciutadania i que responen a necessitats de la ciutat, com pot ser la instal·lació en aquesta zona de la Platja de Palma el Museu Marítim, o el Museu de la Ciència. 

 

En la mateixa línia, el PSM-EN sol·licita coherència pel que fa a les actuacions del carrer Trobadors, on es preveu tombar uns edificis mentre es mantindria en peu el Megapark.

 

Tots aquests aspectes del projecte de remodelació de la zona estan basats en criteris de sostenibilitat, racionalitat i coherència, principalment en el sentit de mantenir l’essència originària de la Platja de Palma, com són les cases baixes i petites. És a dir, conservar les parcel·les on hi ha petits conjunts que responguin a la tipologia tradicional mediterrània.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: