"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/10/2010

El PSM-EN vol que Costes precisi el límit del domini públic al Molí den Regalat

Els nacionalistes confien que en la propera comissió territorial del CIM, Costes s’hagi pronunciat sobre la delimitació de la distància respecte el mar i poder resoldre la construcció d’una urbanització en aquesta zona d’Artà 

 

El PSM-Entesa Nacionalista va proposar en la darrera Comissió insular d’Urbanisme que el Ministeri de Medi Ambient clarifiqués la delimitació de la zona de domini públic, una proposta que va  recollir la Presidenta de la CIUM, Maria Lluïsa Dubon. Els nacionalistes consideren urgent una resolució del conflicte per aclarir si és o no viable la construcció d’una vintena d’habitatges a la zona de la costa d’Artà i exigeix que la Demarcació de Costes no s’escaquegi de la seva responsabilitat.

 

D’aquesta manera, els nacionalistes valoren urgent i necessari el pronunciament a fi que sigui possible resoldre aquesta qüestió en la propera sessió de la Comissió insular d’ordenació del territori i urbanisme de Mallorca, amb un dictamen clar de la Demarcació de Costes que determini quina és la distància màxima en la què es pot construir la urbanització del Molí den Regalat respecte el litoral d’Artà.

 

En un informe previ, emès per sol·licitud de la CIUM a petició d’Antoni Alorda, Costes dóna a entendre que la línia de protecció és de 100 metres del litoral i, per tant, la urbanització no es podria dur a terme, però afegeix que, si es preveuen indemnitzacions, pot canviar-se aquesta distància. El PSM opina que és Costes la que ha de rectificar la delimitació actual, de 20 metres, tant si és per col·locar-la a 100 metres, com pertocaria si no era sòl urbanitzat el 1988, com si és per establir-ne una altra d’intermitja.

 

D’altra banda, el PSM demana que s’esclareixi la implicació personal del batle, i concretament del seu fill i regidor municipal de Turisme, Bartomeu Gili, amb l’empresa promotora de la urbanització, tal i com ja han denunciat els Independents d’Artà –partit integrat dins la Federació del PSM-Entesa Nacionalista.

 

 

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: