"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/10/2010

Biel Barceló defensa l’actuació del Govern per combatre la crisi econòmica i reclama una actitud “ferma i clara” davant el Govern espanyol

El portaveu nacionalista reivindica la “independència fiscal” i insta el president que el conjunt de l’Executiu s’impliqui en la promoció del català com a llengua comuna i de cohesió socialEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista i portaveu del grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds, Biel Barceló, ha intetrvengut avui en el debat de política general que s’està celebrant aquests dies al Parlament. Barceló ha expressat el suport a l’actuació del Govern de Pacte progressista i nacionalista, tot posant damunt la taula així mateix aquelles fites que manquen per aconseguir.

 

El líder del grup d’esquerres i nacionalista ha incidit en la constatació de les dificultats derivades de la greu crisi econòmica i social que estam patint, i en la necessitat de continuar fent-li front: “apostam, com a primera prioritat, per polítiques actives d’ocupació (n’hem de reclamar les competències), pel suport a la petita i mitjana empresa, per l’extensió dels serveis socials, pel suport decidit al tercer sector de l’economia social, per la potenciació del transport públic, per l’impuls dels sectors industrials o agrícoles, per la diversificació amb els nous productes turístics relacionats amb el medi ambient, el patrimoni, la gastronomia, la cultura... (...) primer són les persones”.

 

Biel Barceló ha replicat el discurs del president Francesc Antich posant de manifest les actuacions del Govern espanyol que han perjudicat els interessos dels ciutadans de les Illes Balears (de manera especial, el dèficit de finançament). El dirigent nacionalista ha reclamat al president una actitud “ferma i clara” davant el Govern espanyol. I ha reivindicat la plena sobirania fiscal per combatre eficaçment la crisi: “la crisi econòmica encara és més mala d’afrontar sense els recursos econòmics que generam però que ens fugen per l’espoli històric a què ens han condemnat els sistemes de finançament que hem tengut governi qui governi a Madrid (...) això només tendrà arreglo el dia que obtenguem la independència fiscal com la tendríem a través del concert econòmic. I ja puc anunciar que aquesta ha de ser una de les grans batalles del futur immediat”.

 

Sobre les mancances del Govern i les fites pendents, Barceló ha reclamat un major compromís del conjunt de l’Executiu amb la promoció de la llengua pròpia: “malgrat que des de les institucions responsables de cultura o política lingüística s’ha treballat amb força i constància en la tasca de foment de l’ús de la nostra llengua, hem de constatar que aquesta no ha estat la tònica general del Govern (...) No s’han destinat suficients recursos i esforços al nostre patrimoni, a la nostra indústria cultural i a la promoció de la nostra llengua com a llengua comuna i de cohesió. Aquesta és una prioritat de país, una prioritat com a poble, i un repte per a la cohesió social en una societat cada vegada més diversa”.

 

El portaveu del BLOC també s’ha referit als casos de corrupció que s’han destapat en aquesta legislatura i que han perjudicat la credibilitat de la política. En aquest sentit, ha replicat les paraules del president sobre la corrupció, tot precisant que “no tots som iguals: la corrupció té noms i llinatges i afecta uns partits molt determinats”.

 

D’altra banda, Barceló també ha criticat l’actitud del president del PP, José Ramón Bauzá, qui ha evitat assumir l’acta de diputat: “algun nou aspirant polític no gosa entrar en aquest Parlament a debatre el futur del país. És aquí on es discuteixen les coses. No és en rodes de premsa dues cases més enllà”.


Documents

Intervenció de Biel Barceló en el debat de política general (87 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: