"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 07/10/2010

El BLOC lamenta que PP i PSOE rebutgin assolir el concert econ貌mic per Balears

Biel Barcel贸 critica la falta de voluntat dels principals partits en aquesta q眉esti贸, tot i que la majoria de la cambra ha donat el suport a les propostes de resoluci贸 presentades pel BLOC durant la tercera sessi贸 del Debat de Pol铆tica de Balears, inclosa la creaci贸 d鈥檜n cos propi de servis informatius dins IB3
El grup parlamentari del Bloc per Mallorca i PSM-Verds ha rebut el suport dels diputats avui en la majoria de les propostes de resolució, i de forma destacada en tres qüestions. Aquestes són, dues referents a la llengua i a l’aplicació del Pla General de Normalització Lingüística, i d’altra banda la creació d’un cos de serveis informatius propi dins l’Ens Públic de Radio i Televisió de les Illes Balears.
 
Per contra, el BLOC lamenta el rebuig del PSOE i el PP davant la primera de les propostes de resolució, i prioritàries per tant per a la coalició d’esquerres nacionalista i ecologista. Els dos partits han votat en contra d’instar el Govern a treballar per assolir el concert econòmic, mentre el BLOC ha rebut els vots favorables d’Eivissa pel Canvi i Unió Mallorquina.
 
El portaveu de la coalició al Parlament, Biel Barceló, ha lamentat el posicionament dels principals partits de la cambra, perquè per una part el PP ha votat en contra del mateix Estatut d’Autonomia i el PSOE ho ha fet en contra dels interessos de les Balears.
 
En positiu, s’han aprovat les propostes sobre la llengua, a través de les quals el Parlament manifesta que “la llengua catalana és la llengua pròpia de les Illes Balears, tal i com estableix l’Estatut i rebutja qualsevol actuació o declaració contrària a la màxima noma legal de les Illes Balears”.
 
En el mateix sentit, el Parlament ha aprovat instar al Govern a “aplicar amb celeritat” el Pla General de Normalització Lingüística aprovat pel Consell Social de la Llengua Catalana. Totes dues propostes ha sortit endavant amb el vot desfavorable del PP.
 
D’altra banda, el BLOC es mostra molt satisfet per haver aconseguit un pronunciament de totes les forces polítiques pel que fa a la internalització dels equips de treball de IB3 radio i televisió. La coalició ha rebut el suport de totes els grups parlamentaris, excepte del PP i UM que s’han abstingut en la votació. Amb tot, s’ha aprovat, per tant, que “el Parlament insta a l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears a crear un cos de serveis informatius propi seleccionat mitjançant convocatòria pública i atenent als principis d’igualtat, mèrit i capacitat”.

Documents

Propostes de resoluci贸 del BLOC (545 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: