"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/10/2010

El PSM-EN diu que Bauzá és

Els nacionalistes fan una crida perquè els dirigents del PP no alineats amb Bauzá i Delgado es rebel·lin contra la deriva radical, antimallorquina i ultradretana del seu president i en forcin el cessament immediat, després que hagi avançat que si governàs derogaria la Llei de Normalització LingüísticaDes del PSM-Entesa Nacionalista no donen crèdit a les declaracions del president del PP de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, qui avui ha afirmat que, si governàs la propera legislatura, derogaria la Llei de Normalització Lingüística. Els nacionalistes afirmen que Bauzá és "indigne" de presidir una formació política que representa al voltant del 45% dels ciutadans del país, i és un perill per al conjunt de la població de Balears.

 

El PSM-EN recorda que la Llei de Normalització Lingüística va ser aprovada per unanimitat l'any 1986, quan governava el PP de Gabriel Cañellas, i que va suposar una fita en la construcció del consens social i polític per aconseguir la recuperació de l'ús social de la llengua pròpia de les Illes Balears i la igualtat lingüística real de les dues llengües oficials del país.

 

Els nacionalistes consideren que seria una greu irresponsabilitat i un greu error derogar la Llei de Normalització Lingüística, ja que rompria el consens en matèria lingüística i introduiria un element d'incertesa i de conflictivitat social que ara per ara no existeix. Seria crear un greu problema allà on no n'hi ha cap.

 

D'altra banda, les declaracions del president dels populars és una constatació que ha assumit les tesis ideològiques dels sectors més radicals, antimallorquins i ultradretans del seu partit (liderats per Carlos Delgado) i del Círculo Balear.

 

El PSM-EN fa una crida a la responsabilitat i s'adreça als dirigents del PP balear no alineats amb el tàndem José Ramón Bauzá-Carlos Delgado perquè es rebel·lin contra aquesta deriva radical del seu president i en forcin el cessament immediat, pel bé de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.


Documents

Declaracions de José Ramón Bauzá a Ona Mallorca (1218 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: